İstanbul Havalimanına dün gece saat 22.10'da getirilen Aydın, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen Aydın, Gaziosmanpaşa Adliyesi'nin havalimanındaki ek binasına götürüldü.

Aydın daha sonra, İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstanbul Havalimanı Şube Müdürlüğüne getirildi. Geniş güvenlik önlemleri altında buraya getirilen ve Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca 4 gün gözaltı süresi verildiği öğrenilen Aydın'ın buradaki işlemlerinin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

TOSUNCUK NEDEN TESLİM OLDU?

Öte yandan " Tosuncuk" lakabıyla tanınan Çiftlik Bank dolandırıcısı Mehmet Aydın'ın ön görüşmedeki ilk ifadesine ulaşıldı. Aydın, "Ailemle sorun yaşadığım için teslim oldum" dedi.

Bir diğer teslim olma gerekçesini de açıklayan Aydın "Yurt dışındaki çevremde zorluklar çıkarıldığı için döndüm" ifadesini kullandı.

"ALACAKLARIM VAR"

"Var olan borçlarımı ödeyeceğim" diyen Aydın,  Türkiye'ye gelirken yanında alacaklıların bulunduğu bir listeyi de getirdiğini söyledi.

Aydın ayrıca borcu kadar alacakları da olduğunu borcunun büyük bir bölümünü ödediğini öne sürdü.

75 BİN YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Kamuoyunda "Çiftlik Bank" olarak bilinen sistemin kurucusu ve 2 yıldan fazla süredir firari olan Mehmet Aydın, 3 bin 762 kişinin mağdur olduğu davada 22 bin 580 yıldan 75 bin 260 yıla kadar hapisle yargılanıyor.