ABD Başkanı Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Suriye'deki harekattan hemen önce yazdığı nezaketsiz mektup hakkında Rusya'dan açıklama geldi.

Kremlin sözcüsü Dmitriy Peskov, harekat ile ilgili bir açıklama yaptığı sırada mektupla ilgili bir soruyu da yanıtladı. Peskov, "Trump'ın mektubunun son derece sıradışı, devlet başkanları arasındaki yazışmalarda genelde kullanılmayan bir dille yazıldığını" söyledi.

ERDOĞAN-PUTİN GÖRÜŞMESİ SALI GÜNÜ

Kremlin sözcüsü, Erdoğan'ın salı günü Barış Pınarı Harekatı'nı Putin ile görüşeceğini belirtti. Peskov, harekat sonrasında Suriye'nin kuzeyinde yaşanan insani durumdan ve sığınmacı akınından endişe duyduklarını sözlerine ekledi.

RUS DIŞİŞLERİ'NDEN SURİYE AÇIKLAMASI

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, TSK'nın Barış Pınarı Harekatı'na başlamasının ardından Suriye'nin kuzeyinde gerilimin ciddi şekilde tırmandığını söyledi. Haftalık basın toplantısında konuşan Zaharova, "Son günlerde, özellikle de TSK'nın Suriye-Türkiye sınırındaki bölgede Barış Pınarı Harekatı'na başlamasının ardından Fırat'ın doğusunda Şam'ın kontrolü altında olmayan bölgelerde gerilim ciddi şekilde tırmandı" dedi.

Teröristlerin gerilimin tırmanmasından istifade ettiklerini ve sözde uyuyan hücrelerini aktif hale getirdiklerini öne süren Zaharova, bunun Fırat'ın doğusundaki hapishanelerde tutulan DAEŞ militanları ile onların kamplarda bulunan aile bireylerinin durumuna ilişkin ciddi bir endişe yarattığını söyledi.

Ayrıntılar geliyor...