Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Suriye'nin kuzeyinde terör örgütlerine karşı yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında DAEŞ'e ait 231 hedefin vurulduğunu, 30 teröristin öldürüldüğünü belirtti. 

Harekatın 161'inci gününde, muhalif unsurlardan oluşan özel görev kuvvet gruplarınca, hedef tespit vasıtalarıyla belirlenen terör örgütü DAEŞ'e ait 207 hedef vuruldu. Atışlarla bölgedeki terörist grupların faaliyetleri baskı altına alındı. 

Hava Kuvvetleri Komutanlığınca El Bab, Bzagah ve Tadif bölgelerinde tespit edilen DAEŞ'e ait 24 hedefe yönelik hava harekatı düzenlendi. Hava harekatı sonucu barınma amacıyla kullanılan 20 bina, 4 bombalı araç garajı, bir uçaksavar ve bir havan mevzisi kullanılamaz hale getirildi.

TÜNELLER İMHA EDİLDİ

Koalisyon hava unsurlarınca El Bab'da bulunan DAEŞ hedeflerine hava harekatı düzenlendi. Hava harekatında, DAEŞ mensuplarınca kullanılan bir tünel imha edildi.

Gün içinde kara ve havadan gerçekleştirilen harekatlar kapsamında, 30 terör örgütü DAEŞ mensubu etkisiz hale getirildi, 4 araç infilak ettirildi.

Patlayıcı madde tespit ve imha timlerince, 43 el yapımı patlayıcının imhası gerçekleştirildi. Harekatın başından bugüne 3 bin 550 el yapımı patlayıcı ve 55 mayın tesirsiz hale getirildi.