Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Suriye'nin kuzeyinde terör örgütlerine karşı devam eden Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Bab ve Bzagah bölgelerine yönelik hava harekatı ve çatışmalarda 4'ü terör örgütü DAEŞ'in “sözde emiri” olmak üzere 51 terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiğini belirtti.

Hedef tespit vasıtalarıyla belirlenen 200 terör örgütü DAEŞ hedefine, ateş destek vasıtalarıyla atış yapılarak teröristlerce kullanılan barınma yerleri, savunma mevzileri ve komuta kontrol tesisleri baskı altına alındı. Bu hedeflerden bazıları kullanılamaz hale getirildi.

56 BİNA VE 3 KARARGAH BİNASI İMHA EDİLDİ

Koalisyon güçlerince Bab bölgesinde tespit edilen terör örgütü DAEŞ hedeflerine yönelik yürütülen 8 hava harekatı sonucunda, ikişer savunma mevzisi ve silahlı araç kullanılamaz hale getirildi.

Türk Hava Kuvvetlerine ait uçaklarca Bab ve Bzagah bölgelerinde tespit edilen 65 terör örgütü DAEŞ hedefine yönelik düzenlenen harekat sonucunda, barınma maksatlı kullanılan 56 bina ve 3 karargah yapısı imha edildi.

51 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ
Hava harekatı ve çatışmalarda 4'ü DAEŞ'in "sözde emiri" olmak üzere 51 terör örgütü DAEŞ mensubu etkisiz hale getirildi.

Terör örgütü DAEŞ'ten temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan, patlayıcı madde tespit ve imha timlerince 24 el yapımı patlayıcı kontrollü infilak ettirildi. Harekatın başından bugüne kadar, çoğu tuzaklanmış 3 bin 656 el yapımı patlayıcı ve 55 mayın kontrollü imha edildi.