Savunma sanayisinde yaptığı atıllımlarla dikkatleri üzerine çeken Türkiye Türk SİHA'larındaki başarısı dünyanın gündemine oturdu. Alman Focus dergisi, "Erdoğan drone gücü için Türkiye'yi nasıl silahlandırıyor?" başlığıyla verdiği haberde Türk SİHA'larının tüm dünyanın gözdesi haline geldiğinden bahsetti.

Derginin yaptığı anlize göre: "Türk SİHA'ları, Ukrayna savaşı sırasında Rus kuvvetlerini yoğun şekilde vurmasına rağmen Putin dahil tüm dünyaya ilham veriyor. Almanya'da Ukrayna savaşı için verilen taahhütlerin yerine getirilmemesi konuşulurken Türkiye'de Türk silahlarının Rusları vurduğu haberler paylaşılıyor. TB2 SİHA'lar aynı zamanda Rusların Yılan Adasından çekilmesinin de başlıca nedeni olduğu ön görülüyor.

1970'lerde ABD'den silah ambargosu yiyen Türkiye, kendisine gerekli silahları tek başına üretebilmek ve büyük devletlere daha az bağımlı hale gelmek istiyordu. Türkiye'nin kendi kendine yeterlilikte Almanya'nın yolundan sadece farklı değil, görünüşe göre daha iyi bir yol izlediği ortada. Fas, Tunus, Libya, Nijer, Etiyopya, Polonya, Türkmenistan ve Ukrayna gibi ükelere halihazırda SİHA satışı gerçekleşmiş durumda. Bu ülkelerin yanı sıra Macaristan, Pakistan ve Nijerya gibi ülkeler de SİHA'lara olan ilgisini gösterdi."