Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge Özel Zerevani Birlikleri Komutanı General Aziz Veysi, PKK'nın Türkiye'deki terör eylemlerini eleştirerek, "Madem siyasi kanallar açık, o halde bu yolun güçlendirilmesi ve desteklenmesi gerekiyor" dedi.

Peşmergenin özel eğitilmiş birliği Zerevani'ye komutanlık eden General Veysi, aynı zamanda Barzani ailesine yakınlığıyla biliniyor. Terör örgütü DAEŞ ile mücadelede, birliğiyle kritik görevler üstlenen ve en zor cephelerde görev alan Veysi, şimdi de Barzani'nin talebi üzerine Sincar ilçesini terör saldırılarından koruyor.  Veysi, burada AA muhabirine verdiği röportajda Sincar'daki yeni durumu, terör örgütü PKK'nın bölgedeki varlığını ve Türkiye-IKBY ilişkilerini değerlendirdi.

Veysi, Sincar'da kanton kurmak isteyen terör örgütü PKK'yı sert şekilde eleştirerek, örgütün Sincar'daki kısmi varlığının geçici olduğunu, bölgesel Kürt hükümetine ait kurumların kısa zamanda işlerine başlayacağını ve halkın da evlerine dönmesinden sonra her şeyin normalleşeceğini dile getirdi.

"DAEŞ'ten kurtardığımız Şengal'in korunması ve savunulması bizim için sorun değildir. Şimdi yeni bir süreci başlatmayı planlıyoruz" diyen Veysi, "Şengal'deki duruma hükümet el koyacak ve karmaşaya son verecektir. Savunmasını da sadece Peşmerge yapacaktır. Bu noktada Türkiye'nin esmer porno de bize yardım etmesini bekliyoruz. Türkiye, Kürdistan hükümetine Şengal'in inşa edilmesi ve daha iyi savunulması için yardım etmelidir. Türkiye'deki Yezidiler de yurtlarına dönmelidir" açıklamasında bulundu.

Türkiye'deki Kürtlere çağrı

Veysi, Türkiye'de yaşayan Kürtlerin asli rollerini oynamalarını ve PKK'nın yanlış politikalarına karşı çıkmalarını isteyerek, "Türkiye Kürtleri, yanlışlardan dönülmesi noktasında ilgili kesimlere baskı yapmalıdır. Doğru işlere hepimiz hizmet ederiz fakat yanlışlara göz yummamız söz konusu olamaz" değerlendirmesinde bulundu.

"Türkiye'deki Kürtlerin en büyük kazanımı, parlamentoda siyaset yapabilmeleridir. Madem siyasi kanallar açık, o halde bu yolun güçlendirilmesi ve desteklenmesi gerekiyor" diyen Veysi, "Savaş, siyasi imkanların elverişsiz olmasından kaynaklanır. Fakat eğer siyaset yapacak şartlar mevcut ve bu kanalları kullanabiliyorsan neden savaşırsın? Bu herkesin kafasında bir soru işaretidir ve halkımızın bu konuyu iyi düşünmesini rica ediyorum. Tabiki herkes düşüncesinde özgürdür, ben de bunu kendi görüşüm ve düşüncem olarak ifade ediyorum. Siyasilerimizi takip ettiğim kadarıyla onlar da bu yönde görüş belirtiyor" şeklinde konuştu.