Son dakika haberi: ABD ve Rusya ile yapılan mutabakatların ardından iki ülkenin de teröristlerle olan açıklamalarına Türkiye'den çok sert tepki geldi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, teröristlerle yapılan görüşmelerden sonra ABD'ye nota verildiğini duyurdu.

BÜYÜK OYUNU BOZDUK

''Suriye'nin sınır toprak bütünlüğü önemli. Bize yönelik tehditlerin bertaraf edilmesi önemli. Teröristlerin çekilmesi için takipçisi olacağız. Suriye'nin toprak bütünlüğünü destekliyoruz. Buralar Suriye'nin topraklarıdır. Türkiye'de 3,6 milyondan fazla mülteci göçmen var. Bunların evlerine dönebilmesi için gerekli çalışmaları da yapacağız. Büyük bir oyunu bozduk. Bundan sonra da teröristlerden arındırılması ve göçmenlerin dönmesi için ne gerekiyorsa yapacağız.

TERÖRİST MAZLUM KOBANİ AÇIKLAMASI

Hakkında bir arama olan kırmızı bülten olan teröristle müttefiklerimizin görüşmesi kabul edilemez. Teröristleri meşrulaştırmaya başladığımız zaman yarın Bağdadi ile de görüşürler. Teröristlerle diyaloğa girmek geleneksel hale geldi. Bunları bir yazıyla nota ile ABD'ye bildirdik, Interpol'ün kırmızı bülteni var.