İletişim Başkanlığından Astana formatında Beşinci Üçlü Zirve Toplantısı'na ilişkin yapılan açıklamada, "İdlib başta olmak üzere, Suriye'deki gelişmelerin değerlendirilmesi, çatışma ortamının sona erdirilmesi, mültecilerin gönüllü geri dönüşleri için gereken şartların temini ile kalıcı bir siyasi çözümün tesisi amacıyla gelecek dönemde atılacak müşterek adımların istişare edilmesinin amaçlandığı" bildirilmişti.

Erdoğan, Putin ve Ruhani'nin, zirve vesilesiyle ikili görüşmeler yaparak ikili ilişkileri, güncel bölgesel ve uluslararası gelişmeleri ele alması da öngörülüyor. Zirve öncesi Erdoğan ve Ruhani baş başa ikili bir görüşme gerçekleştirdi.

Bakan Akar'dan kritik görüşme

Öte yandan üçlü zirve kapsamında Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İranlı mevkidaşı ile bir görüşme gerçekleştirdi. Bakanlık'tan görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, ''Bakan Akar, Türkiye-Rusya-İran Üçlü Zirvesi için Ankara’da bulunan İran Savunma Bakanı Tuğgeneral Amir Hatami ile bir araya geldi. Görüşmede ikili ve bölgesel savunma ve güvenlik konuları ele alındı.'' ifadeleri kullanıldı..