İdlib’de Rusya, Beşşar Esed rejimi ve İran destekli grupların saldırıları nedeniyle, Türkiye sınırına son dört günde 44 bin sivil daha göç etti. Böylelikle geçen kasım ayı başından bu yana yerinden edilenlerin sayısı 328 bini geçti.

SON 4 GÜNDE BÜYÜK AKIN

Rusya, Esed rejimi ve İran destekli grupların, saldırılara devam etmesiyle İdlib’in Maarratinüman ilçesi ile civar köylerinde yaşayan ailelerin Türkiye sınır hattına yakın bölgelere kaçışları sürüyor. Yerinden edilen sivillere ilişkin veri çalışması yürüten Suriye Müdahale Koordinatörlüğü Müdürü Muhammed Hallaj, son dört gün içinde 44 bin sivilin yerinden edildiğini söyledi.

250 BİN SİVİL DAHA YERİNDEN EDİLEBİLİR

Hallaj, geçen yılın kasım ayı başından bu yana özellikle rejim ve Rusya’nın saldırılarından Suriye-Türkiye sınır hattı yakınındaki bölgelere kaçanların sayısının 328 bin 418’e bine ulaştığını ifade etti. Saldırıların yeniden şiddetlenmesi halinde İdlib’in güneyindeki Cebel ez-Zeviye bölgesinde de göçlerin başlamasından, böylece 250 bin sivilin daha yerinden edilmesinden endişe ediliyor.

İdlib’deki kampların dolması, yeni çadır kurulacak alan ile altyapının bulunmaması ve yardımların azalması nedeniyle binlerce sivil sığınacak yer bulmakta güçlük çekiyor. Saldırılardan kaçarak evsiz kalan binlerce aile, yardım bekliyor.