Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Erşad Salihi, Irak Başbakanı Haydar el-İbadi ile görüşmelerinde Türkmenleri ilgilendiren önemli konulara değindiklerini söyledi.

İbadi, "DAEŞ sonrası Türkmen coğrafyası üzerinde oyunlar oynanıyor ve bunun en büyüğü Tuzhurmatu'dan başladı. DAEŞ'ten kurtarıldıktan sonra coğrafyamızla ilgili gelişmeleri Başbakan İbadi ile konuştuk. Kerkük, Telafer, Tuzhurmatu, Diyala ve güney Irak'taki Türkmen sığınmacıların durumunu da ele aldık" diye konuştu.

İbadi'nin Türkmen milletvekillerinin ziyaretinden memnuniyet deneme bonusu duyduğunu aktaran Salihi, "Türkmenler hiçbir zaman mezhepsel projelerin peşinden yürümedi. Başbakan İbadi ile tek grup olarak 'Türkmen kimliği' adı altında görüşmemiz hem Türkmenler hem siyasi iktidar hem de kamuoyu açısından çok önemlidir" ifadelerini kullandı.

ITC Başkanı Salihi, Tuzhurmatu'daki gerginliğin çözümü için bölgedeki Kürt ve Arap siyasi partileriyle görüşeceklerini dile getirerek, "Bu sorunların bir kısmı siyasi partilerimiz, diğer kısmı da Başbakan tarafından çözülecek. İbadi'nin verdiği sözleri yerine getirmesini temenni ederiz" değerlendirmesinde bulundu.