Suriyeli sığınmacılara 45 TIR, Suriyeli Türkmen sığınmacılara 2 TIR yardım malzemesi gönderen Tuzla Belediyesi, Suriye Bayırbucak Türkmenleri’ne de 3 TIR yardım malzemesi gönderdi. TIR’lar, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve ilçe protokolü tarafından dualarla uğurlandı.

Tuzla Belediyesi, Suriye’de Esad rejimi ve Rus ordusunun zulmü ve saldırısı altında yaşam mücadelesi veren, bombaların altında topraklarını savunan Bayırbucak Türkmenleri’ne de yardım elini uzattı. Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı, Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Türk Kızılayı Tuzla Şubesi ve hayırsever bağışçıların katkılarıyla Bayırbucak Türkmenleri’ne 3 TIR dolusu insani yardım malzemesi gönderildi.

Yardım TIR’ları Dualarla Uğurlandı
400 yatak, 35  ton un, 50  büyük koli gıda, 20  büyük koli battaniye, 150 büyük koli giyim, 450 çift ayakkabı ve 400 paket çocuk bezinden oluşan yardım malzemeleri, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’ndan dualarla gönderildi.  Tuzla Müftüsü Aşır Durgun’un okuduğu duanın ardından 3 Yardım TIR’ı yola çıktı. Yardım TIR’ları Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Müftüsü Aşır Durgun, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Av. Vegabet Mehmet Çelikel, AK Parti Tuzla İlçe Kadın Kolları Başkanı Derya Bacacı, Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ergül Özdemir, Tuzla Belediyesi Meclis Üyeleri, Tuzla Belediyesi birim müdürleri, muhtarlar, Türk Kızılayı Tuzla Şubesi yetkilileri, gönüllüler ve hayırseverler tarafından uğurlandı. 

Mazlumun Her Zaman Yanındayız
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, mazlumun her zaman yanında yer almaya, onlara imkanlar ölçüsünde yardım elini uzatmaya devam edeceklerini söyledi. Suriye’de iç savaşın yaşandığı ve göç dalgasının başladığı ilk günden beri Suriyeli sığınmacılara hem Hatay’da hem de Kırşehir’de toplam 47 TIR yardım malzemesi ile yardım elini uzattıklarını belirten Başkan Yazıcı, “Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı, Tuzla Belediyesi Kent Konseyi, Türk Kızılayı Tuzla Şubesi ve hayırsever vatandaşlarımız, Suriye’de zulüm gören kardeşlerimize yardım elini uzatmak için bu organizasyonu düzenledi. Bu yardımlar inşallah hayırlı bir şekilde, güzel amacına uygun bir şekilde yerine ulaşacaktır. Rabbim yardımcıları olsun. Bizler orada yaşanan zulmün en kısa zamanda son bulmasını arzu ediyoruz. Bu zulüm ne zaman biter bilemeyiz ama gönlümüzdeki kardeşlik duyguları ve inancımızla mazlumun her zaman yanındayız ve mazlumun yanında olmaya devam edeceğiz. Bu organizasyonda emeği geçen tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum” dedi.