İstanbul ulaşımının en büyük sorunlarından biri usulsüz kart kullanımı. İstanbul’da toplu taşımalarda usulsüz kart kullanımının arttığına değinen Özulaş Toplu Taşım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Ovacık “Usulsüz kart kullanılmasına karşı bir kampanya başlatacağız. Ciddi şekilde de bunu azaltacağımızı düşünüyoruz. Vatandaşlarımızın da bu konuda bize yardımcı olması gerekir” dedi. 

Usulsüz kart kullananların sayılarında ciddi artışlar olduğunu belirten Ovacık, “Bizim için önemli olan bunların kullanılmasını engellemek. Son günlerde basında yer aldığı üzere usulsüz kart kullanan vatandaşlarımıza mutlaka müdahale ediyoruz. Personelimiz tarafından müdahale ettiğimiz noktada ciddi şekilde agresif davranışta bulunuyor müşterilerimiz” dedi.

“Bu tamamen emek hırsızlığıdır”

Yaşanan olumsuzluklara rağmen bu kartlara el koymak zorunda olduklarını aktaran Ovacık, “Bu resmen hırsızlık, sahtekarlık  gibi bir şey. Bizi en çok üzen şey de yolcularımızın, usulsüz kart kullanan yolculara karşı hoşgörülü olmadığımıza dair serzenişleri ve eleştirileri. Bu konuda Betxlarge yolcularımızdan rica ediyorum, bu tamamen emek hırsızlığıdır. Bizim personelimiz 05.30'dan gece 12’lere kadar araç üstünde. İstanbul halkına hizmet  etmek istiyoruz. Onun için mutlaka usulsüz kart yakaladığımız zaman bütün yolcularımızın destek olması lazım. Yolcularımızdan onu rica ediyoruz”  şeklinde konuştu.

“Usulsüz kart kullanılmasına karşı bir kampanya başlatacağız”

Usulsüz kart kullanımlarına ilişkin ciddi tedbirler aldıklarını aktaran Ovacık sözlerini şöyle sürdürdü:

“İETT Genel Müdürlüğünün yaptığı çalışmalarda ücretsiz kartlar kullanıldığı zaman hem yolcunun yaşı hem de cinsiyeti ekranlarımızdan gözüküyor. Bu insanları çok rahat tanıyoruz. Personel arkadaşlarımızın müdahale etmemesi, bu işlerden bıktıklarından dolayıdır. Biz kimin usulsüz kart kullandığını hemen hemen tespit ediyoruz. Personelimiz artık bu tartışmalardan yoruldu ki bırak gitsin gibi bir hal aldı. Biz hepsini tespit edip bilebiliyoruz. Hem biz şirket olarak hem de İETT Genel Müdürlüğü denetimleri ciddi şekilde denetimleri sıklaştıracağız. Usulsüz kart kullanılmasına karşı bir kampanya başlatacağız. Ciddi şekilde de bunu azaltacağımızı düşünüyoruz. Diğer yolcularımızın hakkının da yendiğini düşünüyoruz.”