Milyonlarca kişi tarafından kullanılan dünyanın en yaygın mesajlaşma uygulaması WhatsApp, gizlilik sözleşmesinde değişikliğe giderek, kullanıcılarına bilgilerinin paylaşılmasını kabul etmeyi zorunlu kılmıştı.

KULLANICILARI İKNA ETMEYE ÇALIŞIYOR

Bu gelişme, milyonlarca kişinin diğer mesajlaşma uygulamalarına sebep oldu. Bu durumun önüne geçmek isteyen WhatsApp, kendileri için büyük bir pazar olan Hindistan’da kullanıcıları elinde tutmak isteyen WhatsApp, birçok internet sitesine ve gazeteye tam sayfa reklam verdi.

İlan başlığında “WhatsApp, gizliliğinize saygı duyar ve korur” ifadesiyle güncellemeye ilişkin açıklama yapıldı.

WhatsApp, haklarında artan güvenlik endişelerine cevap amacıyla daha önce “Bazı söylentilere yanıt vermek ve uçtan uca şifreleme ile özel mesajlarınızı korumaya devam edeceğimizi yüzde yüz ortaya koymak istiyoruz” mesajıyla bir açıklama yapmıştı.

WHATSAPP’TAN AÇIKLAMA GELDİ!

Uygulayacağını duyurduğu veri politikası ile tepki çeken WhatsApp yeni bir açıklama yaptı. Şirketten yapılan açıklamada “Şimdi, insanlardan şartları incelemelerinin ve kabul etmelerinin isteneceği tarihi geri alıyoruz. 8 Şubat’ta hiç kimsenin hesabı askıya alınmayacak veya silinmeyecek” ifadelerine yer verildi. Mayıs ayında yeni bir iş planı hazırlanacağı bildirildi.