Türkiye’yi 1982 Anayasa’sından kurtarmak için çalışmalar devam ediyor. Bu yolda Anayasa değişikliği teklifinin birinci ve ikinci maddesi kabul edildi.

Bugün bir gazetede çıkan “Meclis’e sesleniyoruz” başlıklı köşe yazısında Meclis’te görüşülenin başkanlık sistemi olmadığını ve bunun aksini iddia edenlerin kötü veya bilgisiz bir birey olduğu ifade edildi.

Yazıda değişiklikle gelecek anayasayının Türkiye Cumhuriyeti Anayasası yerine “Recep Tayyip Erdoğan Anayasası” olarak betimlenirken, ayrıca “Bir toplumu ve idare geleneğini bir kişinin siyasi ikbaline bağlarsanız devletin bağışıklığı düşer. Nezleyle atlatabileceği rahatsızlıklarda verem olur” ifadesiyle de süreci karalama  girişimi içerisine girildi.

Başkanlık sistemin sorunları devam ettireceğine yönelik algı oluşturulan yazıda şu ifadelere yer verildi:

Memleketimizi her türlü saldırıya karşı savunmasız bırakacak bir rejim değişikliği bu. Fiilen başkancı sisteme geçileli beri sayısız terör eylemi ve bir darbe girişimi yaşandı. Bahçeli’nin milletvekilleriyle bu fiili durum kalıcı hale getirilmek isteniyor. Sonuç değişmeyecek, girdiğimiz şiddet türbülansı ve yönetim krizi derinleşecektir.