Restoranlar, nikah salonları, kamu kuruluşları ve okulların risk oranına göre tekrar açılmasıyla birlikte sinema ve tiyatrolar da gündeme geldi. İnsanları bir araya getirerek sosyalleştiren ve sanatla buluşturan beyaz perde açılacak mı? Hangi illerde hangi koşullara bağlı olacak? Sinema severler için detaylar haberimizde.

Kontrollü normalleşme döneminin başlamasıyla birlikte esneyen kurallar vatandaşı harekete geçirdi. Sosyal yaşamın durma noktasına gelmesiyle kamusal alanlardaki azalan etkileşim yeniden artacak. Pandemi nedeniyle alınan tedbirler sonucu 31 Aralık 2020'e kadar kapalı kalması kararlaştırılan sinema salonlarının açılış tarihi belli oldu. İçişleri Bakanlığı tarafından tüm il valiliklerine gönderilen "Sinema Salonlarının Faaliyetlerinin Ertelenmesi" başlıklı ek genelgeyle, 1 Nisan tarihinde salonların açılacağı duyuruldu. Sinema salonlarının daha önce yayınlanan ek genelgeyle 1 Mart'ta açılması yönünde karar karar alınmıştı. Sinema salonlarının yeniden faaliyete geçme tarihi 1 Nisan'a ertelendi.

"Sinema Salonlarının Faaliyetlerinin Ertelenmesi" başlıklı yeni genelgede, "Gelinen aşamada gerek sektörün bu yöndeki talepleri gerekse Kültür ve Turizm Bakanlığıyla yapılan görüşmeler sonucunda; salgınla mücadelede alınan tedbirlerin devamının sağlanması ve desteklenmesi amacıyla sinema salonlarının faaliyetlerine 1 Nisan 2021 tarihine kadar ara verilmesinin uygun olacağı değerlendirilmiştir." İfadelerine yer verildi.