Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: “Sonuçları 16 Temmuz’da açıklanacak LGS kapsamındaki merkezi sınavda hiçbir soru iptali olmadı.”

“LGS kapsamındaki merkezi sınavın sonuçlarının açıklanmasının ardından, öğrenciler aynı gün içinde tercih işlemlerine başlayabilecek.”

Bakan Selçuk, Bakanlık Fuaye Salonu'nda düzenlenen "4. Yılında 15 Temmuz Milli İrade Sergisi"nin açılışında yaptığı konuşmada, aziz milletin gösterdiği cesaretin ve verdiği mücadelenin ardından kazanılan demokrasi zaferinin, 4. yıl dönümü olduğunu ifade etti.

Ziya Gökalp'in "Vatan, uğruna hayatlar feda olunan mukaddes bir ülke demektir." sözlerini aktaran Selçuk, "Vatanını mukaddes görenler ise hayatlarını, ailelerini, sevdiklerini hatta canlarını hiç düşünmeden kendi ülkeleri uğruna feda edenlerdir." dedi.

Türk milletinin geçmişinde topyekun mücadele ettiği ve canını hiç düşünmeden ortaya koyduğu Çanakkale Zaferi, Kurtuluş Savaşı ve daha nice zaferler olduğunu hatırlatan Selçuk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu hadiseler, ne kadar çoksa aziz milletimizin zaferleri de bir o kadar çoktur. 15 Temmuz da milletimizin sahip olduğu ulusal bilincin büyük bir cesaretle ortaya çıktığı bir demokrasi zaferidir.

15 Temmuz, yakın tarihimiz için ülkemiz için belirli bir şuurun oluşması manasında ciddi bir kırılma noktasıdır. Milletimizin tüm bireyleri, genç, yaşlı, kadın, erkek fark etmeksizin sokaklara dökülmüş, geçmişte olduğu gibi bir kez daha kendi kaderini tayin etmiştir. Bugün aziz vatanımızda huzurla yaşıyorsak 15 Temmuz gecesi milletimizin gösterdiği cesaret, kararlılık ve mücadele sayesindedir. Bu cesareti ve mücadeleyi gösteren kahramanlarımızı asla unutmamalıyız. Şehit olacağını bile bile darbe girişimini engellemeye çalışan Ömer Halisdemir'i, 44 yaşında bir ev hanımıyken köprüye ön saflarda yürüyen Ayşe Hanım'ı, darbe girişimini duyar duymaz sokağa çıkan Prof. Dr. İlhan Varank'ı, 15 yaşında hayatının baharında iken kendini demokrasi için feda eden genç Halil İbrahim'i ve daha nicelerini unutmamalıyız."