Hac kuraları çekildi: Hac kura sonuç ekranına nasıl bakılır? Milyonlarca hacı adayının merakla beklediği çelişler bugün yapıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonunda bilgisayar ortamında ve noter huzurunda yapılan kura çekimine, hacı adayları ve yakınları da katıldı. Hac kuraları çekilişi ve daha fazla ayrıntı için haberimizi inceleyebilirsiniz... 

hac kuralarıyla

HAC KURALARI ÇEKİLDİ

2024 Hac Kura Çekilişi yapıldı. Hac Kura Çekimine yaklaşık 2 milyon 473 bin 65 kişinin kuraya katıldığını bildiren Diyanet İşleri Ali Erbaş, kura çekiminin yaklaşık 3-4 saat süreceğini belirtti. 

PEKİ HAC KURA SONUÇ EKRANINA NASIL BAKILIR?

Konuya ilişkin detaylı açıklama yapan Erbaş, sonuç ekranınına nasıl ulaşılacağını bildirerek şöyle konuştu: 

Resmi Gazete'de yayımlandı! 28 Şubat sanıklarına af Resmi Gazete'de yayımlandı! 28 Şubat sanıklarına af

"Yaklaşık 2 milyon 473 bin 65 kişinin kura çekimi 4-5 saat sürecek ve çıkan kuralar noter aracılığıyla tescillenecektir. Akabinde e-Devlet portalı sunucularına yükleme işlemleri yapıldıktan sonra hacı adaylarımızın ön kayıt sistemine tanımlı cep telefonlarına SMS gönderilecektir. Saat 21.00'dan itibaren Kişisel Verileri Koruma Kanunu gereği e-Devlet portalından açıklanması ön görülmektedir. E-devlet sisteminde hazır olması durumunda kura sonuçlarının daha erken açıklanması söz konusudur. Bugün çekeceğimiz kuralar neticesinde hak sahipleri belirlenen kayıt süresi içerisinde kesin kayıt yaptırmamaları halinde onların yerine onların yerine hac konaklama türlerine göre kura sırası gözetilerek 6-24 Kasım tarihleri arasında dağıtılan kontenjanlar çerçevesinde kayıt alınacaktır."