Özel Haber 

İzmir'in gelişmesi için 5 yılda, "15 yıllık işin" yapılması gerektiğini kaydeden Dağ, "Biz mevcut büyükşehir belediyesinin yarım kalan hizmetlerini Allah'ın izniyle tamamlayacağız." dedi. 

Dağ, "Buca Metrosu da Mavişehir'de yarım kalan opera binası da bunun içindedir. İnşallah, opera binasını da tamamlayan, Hamza Dağ yönetimindeki İzmir Büyükşehir Belediyesi yönetimi olacaktır." diye konuştu. 

Büyükşehir Belediyesinin Süt Kuzusu Projesi'ni hatırlatan Dağ, eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından başlatılan projeye değer verdiğini ifade etti.

Büyükşehir Belediyesinin de taşın altına elini koyması gerekecek

Eski Buca Cezaevi binasının bulunduğu alanın yeşil alan olması konusundaki projesini açıkladığını anımsatan Dağ, şunları kaydetti:

"Ancak, şöyle ilan ettim, - 1 Nisan'dan sonra birileri suistimal etmesin diye söylüyorum - ben İzmir Bahçeleri ya da yeşil alan dediğimde, Büyükşehir Belediyesinin de taşın altına elini koyması gerekecek. Adalet Bakanlığının adliye binası ya da lojmana ihtiyacı var, buradaki araziyle ilgili böyle bir beklentisi var. 'Sizin lojmanınızı büyükşehir belediyesi olarak ben yapayım, adliye binası yeri bulalım, Büyükşehir Belediyesi olarak ben yapayım, işi 2 taraflı da tutmanız lazım'... Büyükşehir belediye başkanlığı nasip olduğunda Buca Belediye Başkanımız, Adalet Bakanımız, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız herkes üzerine düşeni yapıp, yeşil alanı kazandırmış olacağız."

AK Parti Buca Belediye Başkan adayı Adnan Öztekin ise projelerinin hazır olduğunu, bunları Dağ ile hayata geçireceklerini dile getirdi. Eski AK Parti İzmir Milletvekili ve eski Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy da mevcut yerel yönetimlerin, İzmir'e ve Buca'ya hak ettiği hizmeti sunmadığını savundu.

Hamza Dağ, konuşmaların ardından partisinden istifa ettiğini duyuran Demokrat Parti Buca İlçe Başkanı Remzi Doğan'ın da aralarında olduğu 32 kişiye, AK Parti rozeti taktı.