İçinde neler yok ki...

Göz kamaştıran oyuncaklar, renkli renkli süsler, evler, arabalar, dükkanlar, yatlar, katlar. İrili, ufaklı malzemeler. İnsanlar, havyanlar, bitkiler.
Aslında ve özünde hayat bir dükkanla birebir aynı. HAYAT SİZİN ELİNİZDE YÖNETTİĞİNİZ BİR TİCARETHANE.

Kurucusu sizsiniz. Müdürü siz, çalışanı siz, çalıştıranı yine siz. İçinde bulunduğunuz ticaretin belki de farkında bile değilsiniz.Her şeyin karşılığını arayıp bulduğunuz, hesabı, kitabı olan bir ticarethane HAYAT. 

GÜLÜMSEYİNCE, MUHATABINIZIN TEBESSÜMÜ GİZLİ BİR TİCARETTİR. Gülümserseniz, yaşam size tebessüm eder, Yaşamla olan ticaretinizin boyutu bu.

Üzerseniz, üzülürsünüz, gizli gücün sizi takibi ve kısasa kısas yaşam senaryosunun olmazsa olmaz ticari kriteri ve prensibi bu.

Aldığınız, verdiğiniz, yaydığınız, yaymayı hedef ettiğiniz, artı ya da eksi her şey aslında bu dükkanda bir karşılığı ile ortaya çıkıyor.

Gizli saklısı olmayan bir ticaret yaşam, Siz sakladık sanırsınız, yıllar sonra unutulmaz , ortaya çıkıverir ticari sırlarınız.

Dürüstlük en güzel kazanç yolu bu dükkanda, her adamın karı illaki değil. Ama akılcı olan, ama uzun vadede kazandıran dürüstlük olgusu, bu dükkanı güzel kılıyor. Çünkü yatırımını buna yapanların kıymeti en yüksekten olur.

Adınız, sıfatınız, işiniz, güzelliğiniz, paranız, gençliğiniz... Dükkan içinde size sunulan geçici oyuncaklarınız bunlar. Süresi geldikçe elinizden alınma ihtimali var tüm oyuncakların. Pat diye işiniz gider, statünüz ve gelirinizden olursunuz, bir kaza yaşar güzel dediğiniz göz söner. Yanisi şu, aslında istikrarı olmayan bir dükkan. Elinizdeyken iyi bakın bu oyuncaklara, gidebilme ihtimalini asla unutmayıp fazla da güvenmeyin, tadını çıkarın ama sırtınızı bunlara yaslamayın. 

Düşünün ki aynı saniye içinde, bu dükkanda, kimisi doğuyor, kimisi yemek piriyor. kimisi o anda o dükkanı kapatıp gitmek adına son soluğunu alıyor, kimisi ise ilkini. Kimisi kaza geçiriyor, kimisi evleniyor, kimisi aşırı mutlu, kimisi üzgün, kimisi aynı saniye içinde heyecanlı, kimisi umutlu. İşte hayat ticarethanesinden aynı saniyede olan kesitler. Bu kesitler, değişken, içindeki oyuncaklar değişken. Varlıkları baki değil.

İçinde yaşadığı dükkanı hak ettiği kadar ciddiye alıp, hak ettiği gibi oyuncakların ve ticaretin hakkını vererek tüccarlığınızı yapın.

Kazancınız, sizin olan, size sakladığınız değil, verdiğiniz bu ticarethanede. En büyük ve güzel kazanç ise yüzünüzdeki tebessüm, tutabildiğiniz el, yardım ettiğiniz insan. Zira bu dükkanda hangi oyuncaklarla oynarsanız, size yaşam onu tekrar tekrar sunuyor.

GÜLÜMSEDİĞİNİZ OYUNCAKLARINIZ ÇOK OLSUN........