Hepsiburada ana destekçisi olduğu SDN Summit’in ilk gününde teslimat dronunu test uçuşuyla tanıttı. Uçuşun yapıldığı alanı ziyaret eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Hepsiburada CEO’su Nilhan Onal Gökçetekin’den projeyle ilgili bilgi aldı. Kacır, proje nedeniyle firmayı tebrik etti. 

ShiftDelete’in haberine göre, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinlik alanında deneme teslimatı da yapıldı. Proje tamamlandığında, e-ticaret sitesi üzerinden verilen siparişlerin tüketiciye dakikalar içinde dronla teslim edilmesi planlanıyor.

“NASDAQ’TA TÜRK BAYRAĞINI DALGALANDIRAN TEK FİRMAYIZ”

CEO Nilhan Onal Gökçetekin yaptığı konuşmada, Hepsiburada’yı “e-ticaretin okulu” olarak tanımlarken, 400 binden fazla KOBİ’nin, aile işletmesinin, kadın girişimcinin ve kooperatifin dijitalleşmesine yardımcı olduklarını söyledi. 

Dronteslimat

AB influencerların gücünden faydalanacak AB influencerların gücünden faydalanacak

Gökçetekin, Hepsiburada’nın dünya teknoloji borsası NASDAQ’ta Türk bayrağını dalgalandıran ilk ve tek Türk şirketi olduğunu ve bu temsilin kendilerine ayrı bir sorumluluk da yüklediğini ifade etti. Gökçetekin, Türkiye’nin en büyük yerel e-ticaret oyuncusu olduklarını ve kurucusu ve CEO’su kadın olan nadir şirketlerden biri olarak kadın çalışanlara özellikle önem verdiklerini şu sözlerle ifade etti: Mühendislerimizin yüzde 38’ini kadınlar oluşturuyor. Bu oran dünya ortalamasının üzerinde, biz bu oranı daha da yükseltmeye kararlıyız.

Şirket olarak bu yıl 8. yılına girecek olan ‘Girişimci Kadınlara Teknoloji Gücü’ programıyla 50 bin kadına destek verdiklerini hatırlatan Gökçetekin, programdan yaralanan kadın sayısını 2030 yılının sonuna kadar 120 bine çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı.