Bir süre çocuk giyim üzerine esnaflık yapan evli ve 4 çocuk babası Mehmet Dizen (40) pandemi döneminde evdeki atıl ağaç ve eşyaları yeniden kullanılabilir hale getirmeye başladı. Baba mesleği olan ağaç oyma işini hobi atölyesiyle daha da ileriye taşıdığını belirten Dizen, büyük bölümü duvar süsü ve panolardan oluşan eserlerini ortalama 1 ila 2,5 ay uğraşarak yaptığını söyledi. Aradan geçen 4 yılda eserlerini daha ileriye taşıyan Dizen, geçen yıl devlet sanatçılığı için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvurdu. Bakanlık, tarafından Dizen'e Devlet Ahşap Oyma Sanatçısı unvanı verildi.

'Aydın'da ilki başardım'

Babasından gördüğü oyma tekniğini biraz daha geliştirdiğini belirten Mehmet Dizen, "2020 yılında hobi atölyesi olarak bir işyeri açtım. İşim tamamen bu oldu. Bu iş üzerine yoğunlaştım. İşimle ilgili araştırma yaparken, devlet sanatçılığı unvanı olduğunu öğrendim ve geçen yıl Kültür ve Turizm Bakanlığına başvuru yaptım. Gerekli eleme ve mülakatlardan sonra da devlet sanatçılığı kartımı aldım. Ahşap oyma, unutulmaya yüz tutmuş bir sanattır. Bu işi yapan çok nadir kişi var. Bakanlığımıza kayıtlı olarak yaptığım bu işte Aydın'da ilk ve tek oldum. Bundan sonra da mesleğimizi birilerine aktarmaya çalışacağız" dedi.

Öğretim görevlisinden fotoğraf sergisi    Öğretim görevlisinden fotoğraf sergisi   

'Mescidi aksa eserimi cumhurbaşkanı Erdoğan için yaptım'

Dizen, "Yaptığım eserler, kullandığım ağaç ve motife göre ve işçiliğe göre zaman alıyor. Daha çok tablo çalışmayı seviyorum. Mescidi Aksa eserimi de tamamlamak üzereyim. Bu eserimi tamamladığımda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a Aydın'a geldiğinde bizzat kendim hediye etmek istiyorum, Bu eseri Cumhurbaşkanımız için yaptım" dedi.