İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Spor İstanbul, yarıyıl tatilinde çocuklar için "Karneni Getir Buzda Kay" ve "Karneni Getir Aqua'da Kay" etkinliklerini düzenliyor.

TOFAŞ deplasmanda galip TOFAŞ deplasmanda galip

Silivrikapı Buz Pisti'nde düzenlenen "Karneni Getir Buzda Kay" etkinliğinin ilki 22-26 Ocak, ikincisi ise 29 Ocak-2 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek. 6-17 yaş grubundaki çocuklar, 09.45-13.45 saatleri arasında etkinliğe katılabilecek.

Toplamda 8 gün sürecek "Karneni Getir Aqua'da Kay" etkinliği ise Hidayet Türkoğlu Spor Kompleksi'nde yapılıyor. Çocukların kış ortasında suda eğlenebilecekleri etkinliğin ilki 22-26 Ocak, ikincisi de 29 Ocak-2 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek. 9-13 yaş grubu çocuklar, 11.00-16.00 saatleri arasında etkinliğe dahil olabilecek.


- Renay Onur: "6-17 yaş grubunda birçok çocuğu buz pateni ile tanıştırmak istiyoruz"


Etkinliklerle ilgili Silivrikapı Buz Pisti'nde açıklamalarda bulunan İBB Spor İstanbul Genel Müdürü Renay Onur, bu yarıyıl tatilini iple çektiklerini belirterek, "Çocuklarımız, bu etkinliklerde Silivrikapı Buz Pisti'nde kayarken, Hidayet Türkoğlu Spor Kompleksi'nde de havuzla buluşuyor. Önümüzdeki günlerde 5-6 bin civarında çocuğu bu branşlarla tanıştırmış olacağız. Yeni sporla tanışanlar ya spora devam ediyor ya da sporun izleyicisi oluyor. Bu yüzden bu etkinliklere önem veriyoruz ve bu etkinliklerden keyif alıyoruz." diye konuştu.

"6-17 yaş grubunda birçok çocuğu buz pateni ile tanıştırmayı amaçlıyoruz." diyen Onur, "En azından bir kere denemelerini sağlamak istiyoruz. Bu spora devam etmelerini veya seyirci haline gelmelerini hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.


- "İBB Spor İstanbul olarak çocukları farklı spor branşlarıyla tanıştırmak istiyoruz"


Çocuklar için bu tarz projelere devam edeceklerini aktaran Onur, "İBB Spor İstanbul olarak çocukları farklı spor branşlarıyla tanıştırmak istiyoruz. 4-5 yıl önce yılda 20 bin çocuğa ulaşabilirken, şimdi 120 bin çocuğa çevrim içi satranç da dahil olmak üzere 20 farklı branşta eğitim veriyoruz. Yılda 120 bin çocuktan 1000-1500'ü gelişim gruplarına gidiyor. Buradan da 550'ye yakın çocuk bizden spor kulüplerine transfer oluyor. Bu bizim sporcu fabrikasına da dönüştüğümüzü gösteriyor. 2036 Yaz Olimpiyatları'na aday olmak isteyen bir şehirde bu tabanı daha da büyütmemiz gerekiyor. Şu anda Silivrikapı Buz Pisti'nde kayan çocuklardan en az 1-2'si gelecekte olimpiyatlara katılacak. Bu yüzden çocuklarla yapılan projeleri çok önemsiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

​​​​​​​Silivrikapı Buz Pisti'nde paten yapan Elif Pamuk ise etkinlikten memnun kaldığını belirterek, "Yeni arkadaşlar edindim. Onlarla beraber kaymak çok hoşuma gitti. Türkiye'de rağbet görmeyen sporlarla buluşmak çok güzel oluyor. Bu etkinliklerin gelecekte de devam etmesi çok güzel olur." ifadelerini kullandı.