İstanbul-Kabil yetimhanesi,  Afganistan’ın standartlarına göre lüks değil ama gayet güzel ve temiz. Yaşları 10-16 arasında 70 erkek yetimi barındırıyor. Gündüz okula gidiyorlar, diğer zamanlarında İslâmî eğitim alıyorlar.  Biz de gece buranın misafirhanesinde konakladık. Sabah namazına müteakip Pakistan sınırına yakın Celalabad şehrine  doğru yola çıktık. Sarp kayalıklardan ve uçurumlardan geçtik. Celalabad’da devlete bağlı İmam Buhari Yetimhanesi’ne gittik. Bu bölge iklim olarak Adana’ya benziyormuş. Sıcakmış ve kar yağmazmış. Güneş enerjisinden faydalanılmaya müsait bir bölge. Burada Peştunlar yaşıyor. İmam Buhari Yetimhanesi aynı zamanda etrafındaki dört vilayette bulunan yetimhanelerin bölge müdürlüğü.
Bu bölgede yaklaşık 17500 muhtaç aile yaşıyormuş. Bazı evlerde 4-5 yetim bulunuyormuş. Güvenlik açısından diğer bölgelere göre daha güvenli olduğu için göçmenlerin bir kısmı bu bölgeyi tercih ediyorlar. Pakistan, Afgan göçmenlerini sınır dışı etti mi buraya geliyorlar. 
Celalabad’da İmam Buhari Yetimhanesi’nden başka 8 yetimhane daha bulunuyor. Toplam 9 yetimhanede 2000 yetime bakılıyor. İmam Buhari Yetimhanesi,  çok büyük bir arazi içerisinde kurulmuş. 300 yetimi barındırıyor ve eğitim veriyor. 100 yetime de kendi evlerinde kalmak şartıyla gündüz eğitim veriyor. 9. Sınıfa kadar burada okuyorlar. Liseye de dışardaki okullarda devam ediyorlar. 
Çocuklara hediyeler dağıtıldı, oyunlar oynandı, çocuklar çeşitli gösteriler yaptılar. Sonra da hep beraber piknik yaptık. Adak kurbanı kesildi.
İHH bu yetimhaneye 2016 yılında bir miktar tadilat için yardım yapmış. Şu anda 32 yetime de sponsorluk yapıyor. 
İHH bu sene de, 10 bölümlük tuvalet ve abdesthane yaptırmış. Biz de bu tuvaletlerin ve abdesthanenin törenle kurdelesini kestik ve açılışını yaptık.
Cuma namazı saatine doğru yola çıktık. Yolda bir camide Cuma namazı kıldık. Sonrada civar bölgede İHH’nın 4 adet su kuyusu açılışını yaptık.
Akşam dönüşte Kabil’de, Turkish Restaurant’ta güzel bir yemek yedik. Çay içtik, sohbet ettik, internete bağlandık ve whatsappla  fotoğraflarımızı gönderdik. Gece tekrar İstanbul-Kabil Kardeşlik Yetimhanesi’nde kaldık. Devam etmek umuduyla, selamlar.