Bilgisayar korsanları, Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı tarafından kullanılan ve silahlı kuvvetlerin mevcut ve geçmiş üyelerinin adlarını ve banka bilgilerini içeren maaş bordrosu sistemini hedef aldı. Sistemdeki bilgilerin bir kısmına erişildiği düşünülüyor. Savunma Bakanı Grant Shapps'ın bugün açıklama yapması bekleniyor. The Guardian'ın edindiği bilgiye göre saldırı Avam Kamarası'nda da görüşülecek. 

Kraliyet Donanması, Ordu ve Kraliyet Hava Kuvvetlerindeki mevcut düzenli, yedek ve eski üyelere ait "kişisel HMRC tarzı bilgileri" tutan sistem, harici bir yüklenici tarafından yönetiliyordu. 

BBC’nin haberine göre, Birleşik Krallık hükümeti, silahlı kuvvetlere ait maaş bordrosu sisteminin hacklenmesinin arkasında Çin'in olduğundan şüpheleniyor. Ancak Çin söz konusu iddiayı "uydurma ve kötü niyetli bir iftira" olarak tanımladı.

Azerbaycan-İran ilişkilerindeki iyileşmeye Türkiye'nin katılımı: Bölgesel işbirliği ve enerji dinamiği Azerbaycan-İran ilişkilerindeki iyileşmeye Türkiye'nin katılımı: Bölgesel işbirliği ve enerji dinamiği

SALDIRININ ARKASINDA ÇİN HÜKÜMETİNİN OLDUĞU İDDİA EDİLİYOR

Parlamento Üyesi John Healey, “Savunma bakanına bu konuda pek çok ciddi soru geliyor, özellikle de verileri hedef alınan kuvvet personelleri tarafından… Bu tür düşmanca bir eylem kesinlikle kabul edilemez." şeklinde açıklama yaptı. 

Savunma Bakanlığının saldırıyı tespit etmesinin üzerinden birkaç gün geçtiği açıklanıyor ve ilk araştırmalar tamamlandı. Bugün hack saldırısından etkilenen askeri personellere gönderilen e-postada, Mayıs ayı maaşlarının bu saldırıdan etkilenmeyeceğini ancak rutin harcamaların ödemelerinde bazı gecikmeler olabileceği yazıyordu. 

Öte yandan, Mart ayında İngiltere ve ABD, Çin hükümetinin bu tür casusluk olaylarına karıştığını ileri sürdü ve Çin'i küresel çapta "kötü niyetli" siber saldırı kampanyası yürütmekle suçladı. Çin dışişleri bakanlığından bir sözcü ise, Pekin'in her türlü siber saldırıya karşı çıktığını ve bunlarla mücadele ettiğini söyledi.