Teknoloji devi Apple'ın iPhone'a bir sohbet robotu getirmek üzere OpenAI ile görüşmelere devam ettiği bildirildi. Şirket hâlâ Google ile de görüşüyor, dolayısıyla iPhone'lara gelecek yapay zeka özelliğinin hangi firma tarafından geliştirileceği netlik kazanmadı. 

Bloomberg'in haberine göre Apple, iOS 18'e gelecek bazı yapay zeka özelliklerini desteklemek için ChatGPT'nin geliştiricisi OpenAI ile görüşmelere yeniden başladı. Apple aynı zamanda bazı iOS 18 özelliklerini desteklemek için kendi geniş dil modellerini de oluşturuyor ancak teknoloji gazetecisi Mark Gurman'a göre Apple - OpenAI görüşmesi bir "sohbet robotu/arama bileşeni" etrafında yoğunlaşıyor.

Apple'ın ayrıca iOS 18'e Google'ın yapay zeka destekli sohbet robotu Gemini'yi lisanslamak için Google ile görüştüğü de bildiriliyor. Bu görüşmelerin de hala devam ettiğini belirten haber kaynağı, Apple'ın hangi şirketin teknolojisini kullanacağına dair nihai bir karar verememesi nedeniyle işlerin her iki yönde de gidebileceğini aktardı.

Mark Gurman, nihayetinde Apple'ın yapay zeka teknolojisinin lisansını her iki şirketten de alması veya hiçbirinden almamasının mümkün olduğunu söylüyor.

APPLE, YAPAY ZEKA YARIŞINDA GERİDE Mİ KALDI? 

Silikon Vadisi'ndeki teknoloji devleri yapay zeka yarışına girmiş olsa da Apple şimdiye kadar bu alanda oldukça sessiz kaldı. Ancak bir şeyler üzerinde çalıştığını gösterecek ipuçları bıraktı. 

Şirket, Şubat ayında gelir / kâr raporunu açıkladığında CEO Tim Cook, Apple'ın yapay zeka üzerinde çalışmaya ve yatırım yapmaya devam ettiğini söyledi. Apple CEO'su Tim Cook, "Bu yılın sonlarında bu alanda devam eden çalışmalarımızın ayrıntılarını paylaşmaktan heyecan duyacağız" dedi. 

Sosyal medya para ödemeye değer mi? Sosyal medya para ödemeye değer mi?

Yeni M3 MacBook Air'in "yapay zeka için dünyanın en iyi tüketici dizüstü bilgisayarı" olduğunu söyleyen Tim Cook, bu yılın sonlarında yapay zeka merkezli dizüstü ve masaüstü bilgisayarları piyasaya sürmeye başlayacağı aktardı.

Ayrıca bu haftanın başlarında Apple, bulut yerine cihazlarda yerel olarak çalışacak şekilde tasarlanmış bir dizi açık kaynaklı büyük dil modelini de piyasaya sürdü.

Apple'ın iPhone'lardaki ve diğer cihazlardaki yapay zeka özelliklerinin nasıl görüneceği hala belirsiz. Üretken yapay zekanın hâlâ güvenilmez olduğu ve yanıt verirken uydurma eğilimli olduğu herkesin bildiği bir şey. 

Apple, yapay zeka özelliklerini 10 Haziran'da düzenleyeceği WWDC'de (Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı) tanıtabilir.