Kedi dostu İmam’dan bahsetmek istiyorum sizlere; Üsküdar ‘daki meşhur Aziz Mahmud Hüdayi Cami’sinin imamı Mustafa Efe, kedileri çok seviyor. Cami’de bile onların bulunması serbest. Cemaat namaz kılarken kediler camide rahatça dolaşabiliyor. İmam Mustafa Efe’nin cami içinde ve dışında kedileri severken cemaatin çektiği fotoğraflar, sosyal medyada paylaşıldı.
Türkiye’den başka yurt dışında da bir çok kişinin ilgisini çekti. ‘’ Kedi dostu İmam ‘’ olarak anıldı ve birçok kişinin dikkatini çekti. 
İmam Efe’nin sokak kedilerine caminin kapılarını açarak, onları sevmesi, üstelik vaaz verirken bile onlara şevkat göstermesi, Avrupa basınının ilgisini fazlasıyla çekti. Sosyal medyada paylaşılan bu duygu yüklü fotoğraflar, bazı gazete manşetlerinde ‘’ İslamofobi’yi yıkan fotoğraflar’’ olarak yansıtıldı.
Kediler, cemaat tarafından da benimsendi. İmam Efe , verdiği vazzlarla bazı vatandaşların kedi alerjisini yendiler. Kainatın Efendisi, Sevgili Peygamberimiz (SAV) kedinin necis olmadığı, insan gibi bir durumda olduğu, ‘’ Kedi insan gibidir. Kedinin yediği artıktan yenir, içtiğinden içilir.’’ Buyurmuşlardır.
İmam Efe, konunun önemine binaen verdiği vaazlarda çok önemli açıklamalarda bulunuyor. ‘’ Peygamber Efendimiz ( SAV) abdest alırken kedinin biri geliyor su içmek için. Peygamber Efendimiz ( SAV ) abdest alacağı o tastaki suyu kediye ikram ediyor. Kedi suyu içtikten sonra Peygamber Efendimiz ( SAV) aynen abdeste kaldığı yerden devam ediyor.
Ençok hadis rivayet eden rabilerden Ebu Hureyre, aslında farklı isimle bilinen bir zat. Peygamber Efendimiz (SAV) bir gün bu zatın elbisesinin içinde bir takım hareketlerin olduğunu görüyor ve diyor ki ‘’ Bu nedir?’’ Bu zat bir yavru kedi çıkarıyor elbisesinin içinden. Peygamber Efendimiz ( SAV) bu zata ‘’Kedicik babası’’ diyor ve Ebu Hureyre ismiyle bilinir hale gliyor.’’ Bu etkileyici açıklamalardan sonra kedilere uzak olanların bile kedi sevgisi artabilir. Bu kedi ve diğer hayvanları da sevmek, onlara iyi davranmak en azından onların karınlarını doyurmak ve susayanlara su vermek güzel hasletler.
Peygamberimizin ( SAV) yolunda gidenlerle ve hayatını Oun yaşantısını benimseyenler için çok önemli.
Hayvan sevgisi, aynı zamanda sünnet olduğu için günümüzde bir sünneti yaşayıp devam ettirmek belki de Kainatın Efendisi, Peygamberimiz ( SAV) sayesinde kurtuluşumuza vesile olabilir.
İmam Efe’yi canı gönülden tebrik ediyoruz. Ne mutlu ona. Tüm insanlığa örnek oldu. İslam’ı yanlış tanıyanlara , yanlış kanaatte bulunanlara bir nebze olsun düşüncelerini olumlu yönde değiştirebilirse, yani gerçekleri gösterebilirse şükranlarımızı sunarız.