İspanya'nın sosyalist başbakanı haftanın geri kalanında yapması beklenen kamu görevlerini iptal etti. Pedro Sanchez, eşi hakkındaki yolsuzluk iddialarının soruşturulmaya açılmasının ardından istifa etmeyi düşündüğünü açıkladı.  

2018'den bu yana başbakanlık görevini üstelenn Pedro Sanchez, kendisinin ve eşi Begona Gomez'in yaşadığı "saldırıların ciddiyetinin" kendisini pozisyonunu yeniden değerlendirmeye yönelttiğini ve kararını Pazartesi günü açıklayacağını söyledi.

Çarşamba günü Madrid mahkemesi, lideri aşırı sağla bağlantılı olan "Manos Limpias" grubu tarafından yapılan şikayetin ardından Gomez'in ticari işlerine ilişkin bir ön soruşturma başlattı. Sadece birkaç saat sonra sosyal medya platformu X'te bir paylaşım yayınlayan Sanchez, Manos Limpias'ın şikayetinin, siyasi eğilimlerini "açıkça sağcı ve aşırı sağ" olarak tanımladığı haber sitelerinin "iddia edilen haberlerine" dayandığını belirterek şöyle dedi:

Guterres'ten İsrail'e tepki Guterres'ten İsrail'e tepki

"Mantıklı olduğu gibi, Begona onurunu savunacak ve görünüşte skandal olan ama var olmayan gerçekleri açıklığa kavuşturmak için adalet sistemiyle gerektiği kadar işbirliği yapacak."

PEDRO SANCHEZ'DEN "İŞBİRLİKÇİ" SUÇLAMASI

Sanchez, siyasi rakiplerini (muhafazakar PP lideri Alberto Núñez Feijóo ve aşırı sağ Vox partisi lideri Santiago Abascal) Manos Limpias ile işbirliği yapmakla suçladı.

Muhaliflerin, eşine saldırarak kişisel ve siyasi çöküntüye uğratmak amacıyla asılsız taciz ve zorbalık operasyonu başlattığını ileri sürdü. 

Bununla birlikte, başbakan Sanchez, son gelişmelerin kendisini biraz düşünmeye ittiğini şu sözlerle belirtti: Artık bu noktaya geldiğimize göre, kendime oldukça meşru bir şekilde sorduğum soru şu: ‘Tüm bunlara değer mi?’ Bunu gerçekten bilmiyorum. Durup bunun hakkında düşünmem gerekiyor… Bütün bunlar çalışmaya devam edeceğimi ama hangi yolu seçeceğime karar verene kadar tüm kamu görevlerimi birkaç günlüğüne iptal edeceğimi söylemeye yöneltiyor.

Son olarak Pedro Sanchez, "Önümüzdeki 29 Nisan Pazartesi günü medyanın huzuruna çıkıp kararımı size bildireceğim." diyerek istifa edip etmeyeceğini önümüzdeki hafta açıklayacağını duyurdu.