ABD'nin ve dünyanın en prestijli üniversitelerinden Columbia'nın Manhattan'daki kampüsünde Filistin yanlısı öğrencilerin başlattığı oturma eylemleri devam ederken  İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, öğrencileri anti-semitizm ile suçladı.

İsrail'de Güvenlik Kabinesi karıştı: Ben-Gvir'e yumruklu saldırı İsrail'de Güvenlik Kabinesi karıştı: Ben-Gvir'e yumruklu saldırı

Katz sosyal medya hesabında yayınladığı gönderide, “Columbia Üniversitesi anti-semitizmin iğrenç dalgasına düşmüş. Sessizlik su ortağıdır. New York Belediyesini, ABD’li yetkilileri ve liderlerini liderlerini bu belayla mücadele etmek için derhal ve net bir şekilde harekete geçmeye çağırıyorum. Yahudi öğrenciler sadece sözleri değil güvenliği, saygıyı ve eylemi hak ediyorlar. İsrail onlara karşı kararlıdır” ifadelerini kullandı.

Öte yandan kampüs merkezindeki parkı bir süredir işgal eden Filistin destekçisi öğrenciler, gözaltına alınan onlarca arkadaşlarına rağmen, ünlü okulun, Filistin işgalini ve Gazze'deki soykırımı destekleyen şirketlerle devam eden ilişkilerini protesto etmekte kararlı davranıyorlar.