1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü için İstanbul'da kutlama noktası olarak belirlenen 40 kutlama noktası için sendikalardan başvuru gelmediği öğrenildi. Konu ile ilgili İstanbul Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, “Valiliğimizce belirlenen 40 kutlama noktasına şuana kadar herhangi bir sendikadan 1 Mayıs kutlaması için başvuru yapılmamıştır” ifadelerine yer verildi.

İSTANBUL 1 MAYIS KUTLAMALARINA HAZIR

Öte yandan, valiliğin yaptığı bir başka açıklamada ise 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün kentte kutlanacağı çeşitli adresler belirtildi. Valilik açıklamasında, 1 Mayıs'ın "bayram" havasında kutlanabilmesi, şehrin huzur, güvenlik ve esenliğini olumsuz yönde etkileyebilecek davranışların önlenmesi amacıyla gerekli önlemlerin alındığı kaydedildi.

Geleneksel Sanatlar Derneği Başkanı Ahmet Akcan, geleneksel sanatların hiç olmadığı kadar iyiye gittiğini söyledi: Geleneksel Sanatlar Derneği Başkanı Ahmet Akcan, geleneksel sanatların hiç olmadığı kadar iyiye gittiğini söyledi:

Bu kapsamda, karayolu trafiğine kapatılacak yollarda kısıtlama uygulamalarının saat 04.00'te, deniz ve raylı sistem ulaşım ağlarındaki kısıtlama uygulamalarının ise saat 05.30 itibarıyla başlatılacağı aktarıldı.