Berfin Bitirim-Muhabir

Ülkemizin en kalabalık şehri İstanbul’da bir ilçeden diğerine geçmek neredeyse bir işkenceye dönüşmüş durumda. Şehirde trafik hemen hemen her saatte yoğun. Öte yandan toplu taşıma hatlarında da zaman zaman sorunlar meydana geliyor.

Son olarak M5 Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'nda meydana gelen arıza, hattı kullanan vatandaşların mağdur olmasına neden oldu. Dün saat 06.00 sularında başlayan aksaklıklar 24 saati aşkın süredir devam ediyor.

“ZORUNLU BAKIM ÇALIŞMASI AÇIKLAMASI” YAPILDI

Metro İstanbul dün konuya ilişkin olarak yapmış olduğu açıklamada durumun "teknik arıza" nedeniyle ortaya çıktığını ifade ederken, gece saatlerinde sosyal medyadan yapılan yeni açıklamada hat üzerinde "zorunlu bakım çalışması" yapıldığı açıklandı.

Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki arıza 27 saattir devam ediyor

Yaşanan problem nedeniyle seferler Atunizade istasyonunda aktarmalı olarak devam ettiriliyor.

Bugün de devam edeceği ifade edilen bakım çalışmaları nedeniyle Üsküdar-Altunizade istasyonları arasındaki seferlerin 15 dakika aralıklarla gerçekleştirileceği bildirilse de istasyonlarda yer alan bazı tabelalarda seferlerin 25 dakika aralıklarla yapıldığı görülüyor.

Sefer aralıklarının yer aldığı bilgilendirici tabelalar da bugün çalışmıyor.

Bakan Yerlikaya duyurdu! 1 Mayıs’ta polise saldıran eylemciler yakalandı! Bakan Yerlikaya duyurdu! 1 Mayıs’ta polise saldıran eylemciler yakalandı!

METRO İSTANBUL VATANDAŞLARI BİLGİLENDİRDİ

Metro İstanbul, eğitim amaçlı kullanılan yolcusuz iki trenin temas ettiğini ve kuplajların tamir etme işlemlerinin devam ettiğini dile getirerek konuya ilişkin olarak şu ifadeleri kullandı:

"M5 hattı Fıstıkağacı İstasyonu bölgesinde 21 Nisan’ı 22 Nisan’a bağlayan gece, işletme saatleri dışında eğitim amaçlı kullanılan yolcusuz iki trenin teması sonucu zarar gören kuplajların tamir işlemleri devam etmektedir. Zorunlu bakım çalışmalarının 24 Nisan Çarşamba gecesi tamamlanması ve 25 Nisan sabahı itibarıyla normal işletmeye geçilmesi planlanmaktadır.

Bu tarihe kadar Üsküdar-Altunizade istasyonları arasında yaklaşık 15 dakika aralıklarla mekik seferleri yapılmaktadır. Altunizade-Samandıra Merkez istasyonları arasında normal sefer tarifesi uygulanmaktadır.

*Yolcularımızın Üsküdar ve Altunizade İstasyonu’nda oluşabilecek yoğunluk ve beklemelerden etkilenmemeleri için;

* - Üsküdar İstasyonu 1 numaralı girişin karşısında, sahil tarafından bulunan İETT durağından Altunizade yönüne,

- Altunizade İstasyonu’nda 6 numaralı girişin yanında bulunan İETT durağından Üsküdar yönüne, ücretsiz İETT ring seferleri düzenlenmektedir. Yolcularımız alternatif olarak bu otobüsleri kullanarak istasyonlardaki yoğunluktan etkilenmeden ulaşım sağlayabilmektedir."