İtalya'nın Milano kentinde yönetim, sokaklardaki gürültüyü engellemek amacıyla gece geç saatte paket servisi olan tüm yiyecekleri yasaklayan yeni bir yasa teklif etti. Yasa kabul edilirse, gece saatlerinde pizza ve dondurma gibi paket servisler yasaklanacak. Yasak, mayıs-kasım ayları arasında hafta içi gece saat 00.30'dan, hafta sonu ise saat 01.30'dan sonra geçerli olacak.

Belediye başkan yardımcısı Marco Granelli, “Amaç, sosyalleşme ve eğlence ile sakinlerin huzuru ve sükuneti arasında bir denge kurmaktır." sözleriyle yasa teklifini anlattı. 

2013 yılında da benzer bir teklif sunulmuştu. Ancak dondurma satıcıları belediye binası önünde toplanarak ilgili yasa teklifine tepki göstermişti. Üstelik bölge sakinleri de aynı fikirde olunca teklif reddedilmişti. 

Öte yandan, yasak; Nolo, Lazzaretto, Melzo, Isola, Sarpi, Via Cesariano, Arco della Pace, Como-GaeAulenti, Porta Garibaldi, Brera, Ticinese ve Darsena-Navigli bölgelerini kapsayacak. 

İTİRAZ ETMEK İÇİN SÜRE TANINDI 

Bölge sakinlerinin yasaya itiraz etmek ve değişiklik önermek için Mayıs ayı başına kadar süreleri var. 2013 yılında belediye başkanı Giuliano Pisapia, yönetimini sarsan protestoların ardından geri adım atmak zorunda kalmıştı.

Gökyüzünde insanı andıran cisim! Muş, Hatay ve Elazığ'ın ardından bu kez İstanbul'da Gökyüzünde insanı andıran cisim! Muş, Hatay ve Elazığ'ın ardından bu kez İstanbul'da

Geçen yıl Floransa, bölge sakinlerinin yaşamlarını iyileştirmeyi amaçlayan benzer bir hareketle, tarihi kent merkezinde kısa süreli konut kiralamalarını yasaklamıştı.

Toskana şehri ise mevcut kısa vadeli kiralama sunan ev sahiplerine, normal kiralamaya geçmeleri halinde üç yıllık vergi indirimi de sunuyor.