Berfin Bitirim-Muhabir

Genel seçimlerde elde edilen sonucun ardından 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi’nde ittifaksız şekilde hareket etme kararı alan İYİ Parti yine umduğunu bulamadı. Yerel seçimlerde de hayal kırıklığına uğrayan İYİ Parti’de değişim için rüzgarları esmeye başladı.

Aydın'da gizemli ölüm! Evinde bulundu... Aydın'da gizemli ölüm! Evinde bulundu...

İyi Parti, ülke genelinde yalnızca yüzde 3,76'lık oy almasıyla birlikte İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in istifa etmesi gerektiğine yönelik parti içinden sesler yükseldi.

Seçimlerden kısa süre sonra basın mensuplarının karşısına geçen Meral Akşener de partisini olağanüstü kurultaya götüreceğini ve yeniden aday olmayacağını tüm vatandaşlara duyurdu.

Yaşanan gelişmelerin ardından İyi Parti'nin olağanüstü kongresini yapacağı gün belirlendi. İYİ Parti 27 Mayıs Cumartesi günü yeni genel başkanını seçmek için harekete geçiyor.

İYİ Parti'de Kurultay Zamanı: Yeni Başkan Kim Olacak?

4 ADAY YARIŞACAK

5. Olağanüstü Kurultay'da genel başkanlık için Koray Aydın, Musavat Dervişoğlu, Tolga Akalın ve Günay Kodaz mücadele edecek.

Bugün saat 11.00’de ATO Congresium’da gerçekleştirecek olan kongrede tüzük gereği genel başkanlık seçiminde 1311 delegenin salt çoğunluğu yeni genel başkanın kim olacağına karar verecek.

Tüm delegelerin katılması halinde beş adaydan birinin ilk turda 656 oy alması gerekiyor.