CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına değinerek, şunları kaydetti:

İETT otobüsünden inerken motosiklet çarptı İETT otobüsünden inerken motosiklet çarptı

"Filistin'de kan akıyor. Başkenti Kudüs olan bir Filistin'i her zaman her yerde destekliyoruz. Beyefendi miting yapıyor. Sen muhalefet değilsin ki miting yapacaksın, sen iktidarsın. Senin ne işin var mitingde? Saadet Partisi, Gelecek Partisi yaptı. Sen muhalefetsen mitingi yap, iktidarı bize devret, Filistin sorunu nasıl çözülürmüş o zaman göreceksin. Orta Doğu'ya barış ve huzur nasıl gelecekmiş o zaman göreceksin. Orta Doğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı kuracağız. Burnumuzun dibindeki halkların kavga etmesini istemiyoruz. Oraya gelen barış bize de yansıyacaktır. Aynı kültürden geliyoruz, akrabalığımız var. Orada akan her kan bizim kanımızdır. Bizimle yani devrimcilerle onlar arasında büyük bir fark vardır. Devrimci söz verdi mi kapı gibi sözünü tutar. 'Filistin'in bağımsızlığı için gideceğim, mücadele edeceğim' diyen o devrimci gençlerin mezarları Filistin topraklarındadır. Dış politika iflas etmiştir. Bunların dış politika ile ilgisi yok. İç politikaya eklemlenmiş dış söylemler var."

Kılıçdaroğlu, Gazze'ye yardım konusunda da belediyelerin hazır olduğunu belirterek, Gazze'de yaşayan Filistinlilere her türlü yardımı Filistin ve Mısır büyükelçilikleri ile görüşerek yapacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gazze'ye gideceği yönünde daha önce açıklamalar yaptığını ancak sözünü tutmadığını ileri süren Kılıçdaroğlu, "Sen Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni temsil ediyorsun. 'Gideceğim' diyorsan gideceksin kardeşim. Bedeli ne olursa olsun gideceksin. Ne Gazze'ye gitti ne başka bir yere... Sarayın dışına çıkmadı. Bol bol ahlaki ve siyasi meşruiyeti olmayan videolar dolaştırdı." dedi.

"Bayram havası içinde bir kurultay yapacağız"

Kılıçdaroğlu, grup toplantısının sonunda 4-5 Kasım tarihinde yapılacak partisinin olağan kurultayına ilişkin de "Güzel, keyifli, barış içinde bir kurultay yapacağız. Birlikte, bayram havası içinde bir kurultay yapacağız." diye konuştu.