Ekim ve Kasım ayı benim için çok yoğun geçti. 6 Kongre ve seminere katıldım. Hayatımın hiçbir bölümünde bu kadar yoğun bir akademik çalışma dönemi geçirmemiştim. Neler yaşadığımı okuyucularımla paylaşmak isterim.
İlk konferans 18 Ekim 2019 tarihinde Antalya Belek’te yapılan Eurasian Conference on Language and Social Sciences (ECLSS-8) idi. Burada “İslam ve Serbest Piyasa Ekonomisi” başlıklı bir sunum gerçekleştirdim. Konu hakkında daha önce Yeni Akit Gazetesinde makaleler yazdığım için burada içeriğine girmiyorum. İsteyenler internet arşivinden okuyup istifade edebilirler.
İkinci konferans ise 21 Ekim 2019’da yine Antalya’da AKEV Üniversitesi ev sahipliğinde International Social Research and Behavioral Sciences (SADAB-4) tarafından yapıldı. Burada “Bor Madeninin Özel Sektör Eliyle İşletilmesi” başlıklı bir sunum verdim.
Üniversite yöneticilerinin yoğun soruları altında gerçekleşen bu sunumda diğer konuşmacı arkadaşlarımın zamanından çalmış oldum. Çünkü sorulan sorulara cevap verdikten sonra tam ayrılacak iken yeniden sorular soruluyordu. Birkaç defa tekrarlanan bu duruma konferans yöneticileri müdahale etmek durumunda kaldılar. Zira bu şekilde devam ederse diğer konuşmacı arkadaşlarıma zaman kalmayacaktı.
Yüzden fazla sunumun yapıldığı bu konferanslarda genellikle birkaç yerde ve 10 kişiyi geçmeyen dinleyici olur. Lakin benim ve bazı arkadaşların yaptığı sunum yüze yakın öğrenci ve öğretim görevlisinin huzurunda oldu. Bu açıdan diğerlerinden biraz farklıydı. Ayrıca özel sektörün öneminden bahsettiğim bu sunumda öğrencilerden çok yoğun bir alkış aldım. Benim için bu yönü ile çok güzel oldu.
Üçüncü Kongre ise 25 Ekim 2019 tarihinde daha önceki yazılarımda bahsettiğim 3. Yaratılış Kongresi idi. Burada da oldukça geniş bir dinleyici kitlesi huzurunda ve bol alkış alan bir sunum gerçekleştirdim. Daha sonrasında İshak Paşa Sarayını ve Erzurum Horasan’daki köyümü ziyaret etme fırsatı buldum. Bir çok bakımdan güzel hatıralarla döndüm.
Dördüncü Konferans ise 3 Kasım 2019 tarihinde İstanbul’da International Management and Social Sciences (UYSAD-3) idi. Burada da “Türkiye’de Sivil Toplumun Gelişimi” başlıklı bir çalışmamı arz ettim. Özellikle 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen hain darbe teşebbüsü sonrasında Türk Silahlı Kuvvetlerinde yapılan reformlardan bahsettim. Bu konuda da gazetedeki köşe yazılarımda oldukça hacimli ve detaylı yazılar yazdığım için detaylarını anlatmaya gerek duymuyorum. İsteyenler arşiv sayfalarından okuyabilirler.