Esenyurt Belediyesi, her yıl Ramazan Ayı’nda geleneksel olarak yapılan “Vefa İftarını bu yıl da 3 bin kişinin katılımıyla Necmi Kadıoğlu Stadyumu’nda gerçekleştirdi. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, iftara katılan vatandaşlara çorba ikramında bulundu. 
Esenyurt iftar programına katılan TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı-İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Şentop, Ramazan’ın önemine değinerek hükümet çalışmaları ve yeni anayasa çalışmaları hakkında Esenyurtlu vatandaşlara bilgiler verdi.

Esenyurt ‘ta her gün vatandaşlar ile iftar sofrasında buluştuğunu ifade eden Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, “Bugün farklı bir mekânda vatandaşlarımızla buluştuk. Benim adımı taşıyan bir spor kompleksi içinde katılım çok olacağı için burada yaptık. Hep beraber Ramazanı birlikte yaşamaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
3 bin kişilik iftar programına katılan Esenyurtlular hem iftar, hemde Ramazan etkinlikleri alanında dev ekranda milli maç keyfi hizmetlerden ötürü son derece memnun olduklarını dile getirdiler. Vatandaşlar bu hizmetlerden dolayı Başkan Necmi Kadıoğlu’na teşekkür ettiler. 
İftarın ardından Gaziler Parkı Ramazan Etkinlik Alanı’na kurulan dev ekranla  Başkan Kadıoğlu ve Esenyurtlu vatandaşlar milli maç heyecanını birlikte yaşadı. Millilerin İspanya ile mücadelesi vatandaşlara heyecan dolu dakikalar yaşattı. Esenyurt Belediyesi Milli Takımı'n oynadığı tüm maçları kurduğu dev ekranlarda vatandaşlarla buluşturmaya devam edecek.