YALOVA (AA) - Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen "Genç Yazarlar Kurultayı", bazı illerden 30 yaş altı 30 yazarın katılımıyla Yalova'nın Çınarcık ilçesinde başladı.

TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Harb-İş Sosyal Tesislerinde düzenlenen kurultayın açılışında, birliğin 40 yıllık geçmişe sahip olduğunu söyledi.

Birliğin, kurulduğu günden bu yana önemli faaliyetlere imza attığını belirten Arıcan, "40 yıllık bu hikayede TYB hem ülkemiz içinde hem ülkemiz dışında gönül, kültür coğrafyalarımızda çok önemli faaliyetlere imza atmıştır. TYB özelikle kültür, fikir, sanat hayatımız adına ülkemiz için hep öncü bir kuruluş olmuştur." dedi.

Arıcan, şiir şölenleri, ahlak şuraları, şehir tarihi yazarları, tarihi roman kongreleri gibi geleneksel hale gelmiş onlarca etkinlik düzenlediklerini anlattı. Genç Yazarlar Kurultayı'nın bu etkinliklerden biri olduğunu dile getiren Arıcan, "Amacımız hem diğer sivil toplum kuruluşlarına hem diğer kamu kuruluşlarına öncelik etmek, iş birliği sağlamak, el birliği yapmak. Bunu da gerçekleştirebilirsek en azından kültürümüz adına önemli bir vazifeyi de ifa etmiş olacağız." diye konuştu.

TYB Şeref Başkanı Mehmet Doğan ise genç edebiyatçıların bu kurultayda ülkenin tanınmış yazarlarıyla tanışma imkanı bulduğunu belirtti.

Etkinliğe 17-30 yaş grubundan 30 yazarın katıldığını aktaran Doğan, "Gençlik ölçüsü olarak yazarlığı alıyorum. Yani yazmak insanı gençleştirir. Yazmak hem geçmişten gelen birikimin yansımadır hem de geleceğe bir mesajdır." diye konuştu.

Genç yazarlar adına konuşan Merve Karatepe de kurultayın genç yazarlara katkı sağlayacağını ifade etti.

Türkiye'nin 14 ilinden genç yazarların deneyimli edebiyatçılarla bir araya geldiği kurultay, oturumlar, kitap sergisi ve şiir dinletisi gibi etkinliklerle 5 Mayıs'a kadar sürecek.

Kaynak: aa