Söke’ye bağlı 550 nüfuslu Ağaçlı Mahallesinde 4 yıl önce hizmete açtığı kahvehanede kitaplık kuran Yalçınöz, okuma oranını artırmak ve kitap okumaya dikkat çekmek için iş yerine gelerek kitap okuyanlardan çay parası almamaya başladı.
Kamuoyunda yankı bulan uygulaması sonrası çok sayıda bağışla kitaplığı büyüyen Yalçınöz, yazar ve şairlerin ziyaret ettiği, kitap sohbetlerinin yapıldığı bir kültür ortamı yarattı.
Altınöz’ün mahallede bir edebiyat günü düzenleme fikrine Söke Belediyesi’nin de destek vermesiyle, ilçenin ilk Edebiyat Şöleni, bugün başladı.
Ülke genelinden 22 yazarın katıldığı şölende yayınevleri ve yazarlar kitaplarını, mahalle halkı da yöresel ürünlerini sergileme fırsatı buldu.
Altınöz, başlattığı kitap okuma kampanyasının şölene dönüşmesinden dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.
Yalçınöz, “İlk başladığımda böyle bir şey olacağını hiç hayal edememiştim. Biz bir kıvılcım yaktık. O kıvılcım şimdi gittikçe büyüyor. Bu işe kahvehanemde başladım. Amacım mahallemdeki okuma oranını artırmaktı. Oldukça yükselttik. Okuyan bir köy, okuyan bir ülke olmayı umut ediyoruz” dedi.
Okumayı çok sevdiğini belirten Yalçınöz, 1998 yılında Söke Yavuz Selim Lisesi’ni derece ile bitirmesine rağmen maddi imkansızlıklardan dolayı okuyamadığını, okuma özlemini bu şekilde gidermeye çalıştığını aktardı.
Üniversite hevesini gidermek için eşiyle birlikte yıllar önce yarıda bıraktıkları eğitimlerini devam etme kararı aldıklarını dile getiren Yalçınöz, kitaba yaklaştırdıkları insanları gördükçe mutlu olduklarını anlattı.
Kendisine Yavuz Sultan Selim’i örnek aldığını vurgulayan Yalçınöz, “Yavuz Sultan Selim savaşa giderken bile kitap okuyan biriydi. Onun hayatını ilk okuduğumda hayatımda her şey değişti” diye konuştu.
Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran ise böyle bir organizasyon içerisinde yer almaktan onur duyduğunu belirterek, Altınöz’e desteklerini sürdürmeye devam edeceklerini belirtti.