İstanbul'daki Beyoğlu ilçesinde ayda yaklaşık 15 bin kitapseveri ağırlayanTurabibaba Kütüphanesi, düzenlenen çeşitli etkinliklerle, çocukların okumaya ve kütüphaneye olan ilgisini artırdı.

İlkokul öğrencileri, 52. Kütüphane Haftası dolayısıyla Beyoğlu'ndaki kütüphanede gerçekleştirilen okuma etkinliğine yoğun katılım gösterdi.

''Turabibaba kütüphanesi yaşayan cazibe merkezi oldu''

20 bin kitaba sahip olduklarını kaydeden Erdem, "Kütüphanemiz, 2 katlı bir alana sahip, aylık 13-15 bin arasında ziyaretçisi olan bir mekan. Alandaki arkadaşlarımız tarafından Turabibaba Kütüphanesi, yaşayan ve cazibe merkezi olan bir kütüphane olarak anılıyor. Ziyaretçilerimiz de böyle söylüyor. Dolup dolup taşan bir kütüphane" dedi.

İnsanları kütüphaneyle buluşturmak için kütüphaneyi bir ihtiyaç haline getirmeyi planladıklarını dile getiren Erdem, "Çocuk bir şekilde buradan girip, kütüphaneyle tanışınca, atölyeden eğitim alınca, bir kursa katılınca, çocuğun kendisi, annesi, babası, ablası, abisi veya komşusu direkt kütüphaneyle temasa geçiyor. Bir çocuğa dokunmakla, bir aileyi kütüphaneyle buluşturmuş oluyorsunuz ve her geçen gün bunun ciddi manada etkisini ve katkısını görmüş oluyoruz." ifadelerini kullandı.