Anadolu Ajansı tarafından düzenlenen ve bu yıl "haber" ve "spor" fotoğraflarına odaklanan uluslararası haber fotoğrafı yarışması "Istanbul Photo Awards 2019" için başvurular başladı.

Yılın en önemli haber ve spor fotoğraflarını belirlemek ve foto muhabirliği mesleğini desteklemek amacıyla düzenlenen yarışmaya, profesyonel fotoğrafçılar 2018 yılı içerisinde dünya gündeminde yer alan konulara ilişkin fotoğraflarını gönderebilecek.

Bu sene "haber" ve "spor" alanlarına odaklanmayı hedefleyen yarışmada "Tekil Haber", "Seri Haber", "Tekil Spor" ve "Seri Spor" olmak üzere dört kategoride başvuru alınacak.

Başvurular 31 Ocak 2019'a kadar "http://istanbulphotoawards.com" adresinden yapılabilecek.

Fotoğrafları değerlendirecek uluslararası jüri, nisan ayında Türkiye'de bir araya gelecek ve kazanan fotoğraflar mayısta açıklanacak.

Yarışmada tekil haber kategorisinde birincilik "Yılın Fotoğrafı"na verilecek ve fotoğrafı çeken muhabir 8 bin dolar para ödülü kazanacak.

Her kategoride birincilere beşer bin, ikincilere üçer bin, üçüncülere ise bin 500'er dolar ödül verilecek.

Yarışmada ödül alan fotoğraflar yurt içi ve dışında gerçekleştirilecek sergilerin yanı sıra dünyanın dört bir yanındaki basın kuruluşlarına, fotoğraf ve kültür kurumlarına, fotoğraf ajanslarına ve foto muhabirlerine gönderilen fotoğraf albümünde de yer alacak.

Çektikleri haber ve spor fotoğraflarıyla dünya gündeminde yer alan profesyonel basın fotoğrafçılarının katılımına açık "Istanbul Photo Awards 2019"da kazanan isimleri, geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da haber ve spor fotoğrafçılığı alanında dünyanın en prestijli isimlerinden oluşacak jüri üyeleri belirleyecek.