19 Eylül 2014 yılında serinin ilk filminin sinemalarda boy göstermesiyle birlikte aksiyon severlerin ilgisini çekmeyi başaran John Wick, ardından ikinci ve üçüncü filmleriyle sektörde adından söz ettirdi. Bu kez ise dördüncü film için çekimlere başlandı.

Yapılan açıklamaya göre John Wick 4, 27 Mayıs 2022’de sinemaseverlerle buluşacak.

YÖNETMEN VE BAŞROLDE DEĞİŞLİKLİK YOK

İlk üç filmin yönetmen koltuğunda oturan Chad Stahelski, serinin bu filminde de yönetmenlik görevini üstlenmiş durumda.

Serinin bütün filmlerinin başrolünde ünlü ve tecrübeli oyuncu Keanu Reeves’in yer aldığı aksiyon filminde bu zamana kadar toplamda 538 milyon ABD doları hasılat kaldırıldı.

FİLMİN KONUSU

Birinci filmde emekli bir tetikçi olan John Wick, çok sevdiği eşini kaybetmiştir. John Wick için hayatın tek anlamı çok sevdiği karısından geriye kalan değerli bir köpektir. Bir gün Rus mafya prensi Iosef Tasarov ve adamları John Wick’in evine girer ve 1969 model Ford Mustang aracını çalıp, köpeğini öldürürler. İntikam ateşiyle eski hayatına geri dönen usta tetikçi, düşmanlarıyla amansız bir mücadeleye başlar.

10 Şubat 2017 tarihinde “John Wick: Bölüm 2” olarak vizyona giren serinin ikinci filminde, ilk filmin konusu olan antika arabasının çalınması ve köpeğinin öldürülmesiyle ortaya çıkan olayların, imkansız bir görev sonrası oluşan yeni problemlerini ele almaktadır.

9 Mayıs 2019 tarihinde “John Wick 3: Parabellum” olarak ekrana çıkan serinin üçüncü ve son filminde ise ilk ve ikinci filmdeki zincirleme oluşan olayların devamını gösteren serinin son filminde yer alan aksiyon dolu çekimler vatandaşların yoğun ilgisine neden olmuştu.

Çekimlerine başlanan John Wick 4 ise yapılan açıklamaya göre, 27 Mayıs 2022’de sinemaseverlerle buluşacak.