İstanbul’un tarihi, ünlü ve en önemli yapılarından biri olan Kız Kulesi’nin mülkiyeti İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden Kültür ve Turizm Bakanlığına geçti. Restorasyon sürecine gireceği belirtilen Kız Kulesi'nin, Galata Kulesi gibi bir kültür ve sanat merkezi haline getirileceği kaydedildi.

Mülkiyeti İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde bulunan ve Hamoğlu Holding'in işlettiği Kız Kulesi, yeniden Kültür ve Turizm Bakanlığı'na geçti.Ateşli sohbet hatlarında Ateşli Sohbet Hatları ile doyumsuz sohbetler 7/24 başladı.

KIZ KULESİ’NDE KONSER VERİLECEK

Ulaşımın Salacak ve Ortaköy'den sandallarla yapıldığı kule, kısa sürecek restorasyon çalışmasının ardından yeniden düzenlenerek kültür ve sanat merkezi haline getirilecek.

Demirören Haber Ajansı'nın (DHA) aktardığı bilgilere göre, ışıklandırmaların yapılacağı kulede, konser verilebilmesi için düzenleme yapılacak. Çalışmaların önümüzdeki günlerde başlaması planlanıyor.

Kız Kulesi, 1995 yılında 49 yıllığına Hamoğlu Holding'e kiralanmasının ardından, restorasyon süreci başladı. Aslına uygun olarak gerçekleştirilen restorasyon sürecinin ardından 2000 ise yılında ziyarete açıldı.