OYUNCU JAMES FRANCO FIDEL CASTRO’YU CANLANDIRACAK

Oyuncu James Franco Cinsel istismar davası nedeniyle setlere üç yıl ara vermişti. Franco’nun, bu aradan sonra beyazperdeye dönmeye hazırlandığı öğrenildi.

CASTRO'NUN KIZINDAN AÇIKLAMA!

Fidel Castro'nun kızı Alina Fernández, verdiği röportajda,  yaklaşan bağımsız film Alina of Cuba'da Küba lideri devrimci babasını oynayan James Franco'yu desteklediğini vurguladı.

 Ayrıca, "hem kamera önünde hem de arkasında, projenin neredeyse tamamen Latin kökenli olmasından" gururlandığını dile getirdi.

127 saat filmi ile Oscar adayı olan oyuncu için  “James Franco, yeteneklerinin ve karizmasının yanı sıra Fidel Castro ile bariz bir fiziksel benzerliğe sahip” dedi.

FİDEL CASTRO KİMDİR?

13 Ağustos 1926 Küba doğumlu olan Castro, Kübalı Marksist-Leninist devrimci ve Küba Devrimi'nin önderi olarak’ta bilinmektedir. Yaşamı boyunca ve ölümünden sonra çeşitli liderler ve muhalif kesimlerce diktatör olarak da nitelendirilmiştir.

Devrim sonrasında, 1959-76 arasında Küba başbakanlığı, 1976-2008 arasında da Küba devlet başkanlığı yaptı. 1961 ile 2011 yılları arasında da Küba Komünist Partisi Birinci Sekreterliği görevini yürüttü. Uluslararası alanda ise 1979-1983 ve 2006-2008 yılları arasında Bağlantısızlar Hareketi'nin Genel Sekreterliğini yaptı.

Fidel Castro 31 Temmuz 2006 tarihinde sağlık problemleri nedeniyle[6] yetkilerini geçici olarak başkan yardımcısı ve kardeşi Raúl Castro'ya devretti. 19 Şubat 2008'de de, bir açıklama yaparak, 1976 yılından beri yürütmekte olduğu Küba'nın en yüksek yönetim organı olan Devlet Konseyi Başkanlığı görevini bıraktığını açıklamıştır. Görevden ayrıldıktan sonra Yoldaş Fidel'in düşünceleri adıyla yazdığı makalelerde gündemdeki önemli olayları yorumlamıştır. 25 Kasım 2016 tarihinde Fidel Castro, uzun süredir muzdarip olduğu çoklu organ yetmezliğine yenik düşerek hayatını kaybetmiştir. Vasiyeti üzerine cenazesi 27 Kasım'da yakılmıştır.