Cumhuriyet Mahallesi Halide Edip Adıvar İlköğretim Okulu’nda düzenlenen mahalle iftarında Küçükçekmece Belediye Başkan yardımcıları Mehmet Besim Müftüoğlu ve Mustafa Kuzugüden, Pakistan dan gelen sanatçılar ile birlikte binlerce Küçükçekmeceli vatandaş katıldı. 
Birlik ve beraberlik içinde yaşamanın güzelliğinden bahsenden Küçükçekmece Belediye Başkan yardımcısı Mehmet Besim Müftüoğlu; ''Sizlerle birlikte aynı sofralarda olmaktan onur ve gurur duyuyoruz. Bu sofraların bereketi sizlerle birlikte olunca artıyor. Belediye başkanımız Temel Karadeniz Kudüs'teki Müslüman kardeşlerimize yardımlarımızı ulaştırmak ve onlarla birlikte iftar açmak için mübarek topraklarda, sizlere çok selamları var. Ramazan ayının tüm islam alemine rahmet getirmesini diliyorum. ''dedi. 
Cumhuriyet Mahalleliler akşam ezanından önce binlerce kişilik iftar sofralarında dua ederek oruç açtı. Etkinlikte Küçükçekmece Belediyesi tarafından, çocuklar için osmanlı macunu, patlamış mısır, pamuk şeker gibi ikramlar yapıldı. Ayrıca  animasyon gösteri grubunun şovlarıyla çocuklar keyifli dakikalar yaşadı.