Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türk İslam Medeniyetleri Müzesinin kurulması için oluşturulan üst kurul, ilk toplantısını Turizm ve Müzeler Daire Başkanlığında yaptı.1xbet giriş adresinden 1xbet sitesine giriş yapıp bonuslarla bahis yapmaya başla.
Toplantıya, Prof. Dr. Filiz Yenişehirlioğlu, Dr. Emin Mahir Balcıoğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müzeler Daire Başkanı Yaşar Güneş, Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü Müzeler Şube Müdürü Suzan Bayraktaroğlu, arkeolog Kayhan Dörtlük, Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı İbrahim Evrim ile Turizm ve Müzeler Daire Başkanı İlyas Çopur katıldı.
Toplantıda, 2018 yılında açılması öngörülen müzenin amacı, misyonu, hedef kitlesi, temel değerleri, müzedeki koleksiyon başlıkları ve sergilenecek eserler gibi konular belirlendi.
Toplantıyla ilgili açıklama yapan Turizm ve Müzeler Daire Başkanı İlyas Çopur, üst kurul rehberliğinde çalışmalara başladıklarını ifade ederek, "Müzede Türk ve İslam medeniyetlerini temsil eden sanat eserleri ve bu medeniyetlerin bilim dünyasına kazandırdıkları buluş ve icatlar günümüz belediyecilik anlayışı çerçevesinde sergilenecek. Antalya'ya yakışır bir müzenin kurulması amaçlıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
Prof. Dr. Filiz Yenişehirlioğlu da Antalya'nın zengin bir kültürel mirasa sahip olduğunu, bu değerleri ve bilgileri yeni kurulacak müzede göstermek istediklerini belirtti.