JOHANNESBURG (AA) - Türkiye, kuraklık nedeniyle ulusal afet ilan eden ve gıda kriziyle karşı karşıya olan Zambiya'ya yardım eli uzatıyor.

Güney Afrika ülkeleri, El Nino hava olayının etkisi ve düşük yağışlar nedeniyle ciddi kuraklık yaşıyor.

Bozkurt ve Abana ilçelerinde taksiciler öldürülen meslektaşları için konvoy yaptı Bozkurt ve Abana ilçelerinde taksiciler öldürülen meslektaşları için konvoy yaptı

Kuraklık nedeniyle geçen ay ulusal afet ilan eden yaklaşık 20 milyon nüfuslu Güney Afrika ülkesi Zambiya, kıtlık tehlikesiyle karşı karşıya bulunuyor.

Dünya Gıda Programına (WFP) göre, halihazırda ülke nüfusunun yarısına yakını açlık çekiyor.

Nisandaki mısır hasadının muhtemelen kötü geçmesiyle birlikte ülkenin derin gıda krizine sürüklenmesi öngörülüyor.

- Türk kuruluşlarından Zambiya'ya 65 bin dolarlık yardım

Türkiye'nin Lusaka Büyükelçisi İstem Cırcıroğlu, AA muhabirine, Türkiye'nin Zambiya'nın uluslararası yardım çağrısına kulak vererek toplam 65 bin dolar değerinde gıda yardımı başlattığını söyledi.

Cırcıroğlu, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) toplam değeri 20 bin dolar olan 450 gıda paketinin ilk 300'ünün, başkent Lusaka'daki Afet Yönetme ve Hafifletme Birimine törenle teslim edildiğini, kalan 150 paketin ise iki yetimhane ile bir cezaevi ve bir engelli yurduna dağıtılacağını belirtti.

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığının da 25 bin dolarlık bir gıda yardımı yapacağını aktaran Cırcıroğlu, Türk Kızılayın ise gelecek ay Uluslararası Kızılhaç Komitesi vasıtasıyla bölgeye 20 bin dolar tutarında yardımda bulunacağını kaydetti.