2013 yılında gönüllülerle kurulan bir dernek var. Evet kurulan dernekler çok ama bu size bahsedeceğim dernek biraz farklı. Adı; Rize Kanserle Mücadele ve Yaşam Derneği. Derneğin özelliği ‘’ Kutsal Topraklarda Manevi Şifa’’ projesini gerçekleştirmesi. Enteresan değil mi ?
Derneğin Başkanı Dr. Nilüfer Emen Hanımefendi. Kendisi ‘’ Bende bir kanser hastasının çocuğuyum. Tüm sıkıntıları bildiğim için hastalarımıza psiko-sosyal ve manevi destek olmak için bu derneği faaliyete geçirdik.’’ Şeklinde derneğin kuruluş gayesini anlatıyor.
Dernek , kısıtlı imkanlarla ve hayırseverlerin desteği ile çalışmalarına devam ediyor.Dr. Nilüfer Hanım, derneğin amacını şu şekilde açıklıyor.
‘’ Amacımız hastalara gönül bağını kuvvetlendirmek. Onların dertleri ile dertlenen arkadaşlarımızla birlikte hastalarımıza çare bulmak için bir şeyler yapmaya çalışıyoruz.’’
Buraya kadar  güzel, asıl sürpriz bundan sonra, nasıl mı ? Bakın onuda Nilüfer Hanım şöyle izah ediyor: 18-65 yaş arasındaki müracat şartlarına uygun kanser hastalarından 7 kişiyi umre ziyaretine göndereceklerini aktararak ‘’ Bir hafta kalacaklar, ibadetlerini yapacaklar. İnşaAllah geri döndükleri zaman, hastalıkla baş etme yetenekleri de daha fazla artmış olacak. Manevi destekle, hastalıklarının gidişatında olumlu gelişme olacağını ümit ediyoruz.’’ Müjdeli açıklamayı yaptı.
Evet umre ziyareti, möanevi atmosfer ortamında tedavi şekli. Gerçekten takdire şayan. 
Bir de işin öbür yanı var ki sormayın yani umreye gidenleri dinleyelim; Hamdiye Altunbaş.
Hamdiye Hanım, ‘’ Hayatımda böyle güzel bir hediye almamıştım. İlk defa o kutsal topraklara gideceğim. Çok heyecanlandım. Aklımdan bir sürpriz olsa da gitsem diye düşünüyordum. Biz hasta olduğumuz için Allah’ım isteklerimizi kabul etti. En çok oraya gitmeyi hayal ediyordum. Dilediğimde kabul oldu.’’ Diyerek samimi duygularını dile getirdi.
Ne güzel bir çalışma; insanlara yardımcı olurken onların manevi dünyalarını da ortaya koyan ve onları mutlu eden bir çalışma. Başta Nilüfer Hanım olmak üzere , emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Ayrıca da tebrik ediyoruz.

BİR OKU
BİN DÜŞÜN

‘’Zayıflar hiçbir zaman affedemez; affetmek güçlülere hastır.’’
Mahatma Gandi
‘’Bir kişi, Allah’tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa; Allah’ta ona başkasına muhtaç etmez.’’
Şems-i Tebrizi
‘’Parası olan pazardan, imam olan mezardan korkmaz.’’
Necip Fazıl Kısakürek
‘’Şu kısa hayatımızda ne yapacağımızı bilmezken sonsuza dek sürecek bir başka hayat ister dururuz.’’
Anatole France
‘’Yeryüzünün öğretmeni olabilmek için, gökyüzünün öğrencisi oılmak lazım.’’
Aliya İzzetbegoviç
‘’Hiç kimse, görmek istemeyen kadar kör değildir.’’
İbn-i Sina