Fransız  Le Point dergisi Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında yine bir  skandala imza attı. İslamafobik ve göçmen karşıtlığıyla nam yapmış Le Point dergisi 24 Ekim’de çıkan sayısında Erdoğan’ı kapağına taşıyarak, Barış Pınarı Harekâtını çarpıtıp “Etnik temizlik Erdoğan’ın metodu. Erdoğan’ın Avrupa’yı tehdit etmesine izin verelim mi? ” başlığı ile çıktı.
Fransızların, İslâm’a, Müslümanlara, Türkiye’ye ve Türklere karşı husumetleri, kinleri, iftiraları ve kara propagandaları bir türlü bitmiyor. Türkiye’nin teröre yönelik Barış Pınarı Harekâtındaki başarısı, terör destekçisi Batılıların kurgularını ve planlarını bozdu. Onları büyük bir hayal kırıklığına uğrattı.
Batılılar, bazı ülke ve liderlerine niye saldırıyorlar?
Onlara saldırmanın nedeni, sömürülmelerine tepki göstermeleriydi, biat etmemeleri, teslim olmamalarıydı. Onların istedikleri şekilde işbirliğine yanaşmamalarıydı. Yoksa diktatör olmuş veya olmamışlar, halklarına zulmetmişler veya etmemişler, demokrat olmuşlar veya olmamışlar, hiç umurlarında değildi.
Batılılar, kendilerine biat edip iyi geçinenlerine “lider”, onlara biat etmeyen yöneticilere “diktatör”, devletlerine de “terör devleti” diyorlar. Örneğin, Amerika açısından Filipinler’in halkoyu ile seçilen Cumhurbaşkanı Rodrigo Duter de bir “Diktatör (!)” dür. Çünkü Duterte, “Biz Amerika’nın köpeği olmayacağız” demiştir.
Gerçekten seçilmiş olmak ya da darbe ile işbaşına gelmiş olmak, Batı için fark etmiyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Batı’nın her dediğine evet dememesi nedeniyle, Batı medyasında Erdoğan’ın “diktatör” olduğuna ilişkin yayınlar oldukça arttı. Hatırlayınız, yine Le Point dergisinin 24 Mayıs 2018 tarihli sayısının kapağı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafı ve üzerinde “Le dictateur” başlığı ile çıkmıştı. Bunlar yüzlerce örnekten yalnızca birkaçı.
Mısır’da seçimle ilk defa başa gelen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, 3 Temmuz 2013’te ABD yanlısı, Silahlı Kuvvetler Genel Kurmay Başkanı Sisi’nin darbe yapması sonucu devrildi. Sisi, muteber bir Cumhurbaşkanı olarak ABD’nin himayesinde zalim iktidarını devam ettiriyor. Seçimle işbaşına gelen devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin ise hapishanede ömrünü sonlandırdılar.
Yine ABD desteği ile iktidara gelen Karzai (Afganistan), Saaşkaşvili (Gürcistan) gibi isimlere baktığımızda her biri, demokrasi ve istikrar adına kısa süre içinde eskisinden daha baskıcı diktatörlüklerini kurdular.
Batı’nın çıkarları zedelendiğinde; “Dünya barışı, özgürlük ve demokrasi tehdit altında” diyerek kurduğu emperyalist/sömürgeci sistemin devamını ve çıkarlarının korumayı amaçlıyor. Batı, kendi siyasî ve ekonomik hedeflerine engel olan hükümetleri hiç tereddüt etmeden hedef tahtasına oturtuyor.