Milli takım EURO 2020 turnuvasına İtalya karşısında aldığı 3-0’lık mağlubiyetle başladı. Maç boyunca yapılan hatalar ve performanslar çok tartışıldı.

İtalya karşısında neredeyse hiçbir varlık gösteremeden karşılaşmayı bitiren Milli Takım’da en çok eleştiri alanlardan biri de teknik direktör Şenol Güneş oldu.

Daha önce oynanan ve galip gelinen Fransa ve Hollanda maçlarında rakibe karşı iyi oyun oynayan, birçok pozisyona giren Milliler, İtalya karşısında pozisyona dahi giremedi.

Oyuncularda gözlenen panik olma durumu ise maç boyunca devam etti. Kazanılan topları İtalya’nın önde baskısı ile kaybeden Ay-Yıldızlılar, maç boyunca pozisyon bulmakta zorlandığı nadir maçlardan birini oynadı.

Şenol hocanın oyuncu tercihleri ise birçok kişi tarafından eleştirildi. Sahaya sürülen 11 İtalya’nın ne baskısını kırabildi ne de oyununa bir cevap verebildi.

İkinci yarı da yapılan hamleler ise golden sonraki demoralize durumu ve gollerin önüne geçmeye yetmedi.

Roberto Mancini 27 maçtır kaybetmeyen teknik adam olarak çıktığı karşılaşmada belki de en rahat galibiyetlerinden birini aldı. Çünkü rakibe karşı ne pozisyona girebildik ne de karşı verebildik. Cengiz Ünder hamlesi de pek birşey ifade etmedi. Sonuç olarak turnuvaya kötü başladık. Sonraki maçlarda hem bu kötü oyunun unutmak hem de daha etkili bir Türkiye izlemek adına turnuvadaki en kötü maçımız bu olsun diye düşünüyorum.

Uğurcan’ın Hataları

Uğurcan Çakır gerçekten gelecek vadeden genç oyuncularımızdan birisi. Hatta Milli Takım’ın da gözbebeği diyebiliriz. Fakat Uğurcan da sorun topu oyunu sokma ve ayak kullanma becerisinde. Maç boyu yapılan geri paslarda topu direk taca veya rakibe atan genç eldiven, ayak becerisini geliştirirse Avrupa’nın zaten büyük kulüplerinin kapısını kendisine çok rahat açacaktır. İtalya maçındaki performansı güzeldi ama tek sorun ayak kullanma becerisi.

rakip galler

Önümüzde Galler maçı var bu maç öncesi takımın bir an önce toparlanması ve istekli, arzulu oyununa dönmesi gerekiyor. Bu kötü oyun sonrasında takımda bir toparlanma bekliyorum. En etkisiz maçlardan biri olan İtalya maçını  Galler galibiyetiyle unutmak en doğru şey olacaktır. Bakalım Şenol Güneş, Galler maçında nasıl bir anlayış ile sahada olacak. Bekleyelim görelim...