İSTANBUL (AA) - Mobilya üreticileri kooperatifi Modoko, mobilyada istihdam sorununu çözmek için Doğuş Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzaladı.

Modoko'dan yapılan açıklamaya göre, 24 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşan, 10 bin ihracatçıyı, 36 bin üreticiyi ve 65 bin iş yerini barındıran mobilya sektörünün en büyük temsilcilerinden Modoko, sektörde kalifiye eleman sorununu çözmeye yönelik adımlar atıyor.

Doğuş Üniversitesi ile yapılan protokol kapsamında, Modoko'da açılacak AR-GE ve tasarım merkezi ile öğrencilere istihdam kapısı aralanacak. Merkez ile sektörün gelişmesine mesleki katkı sağlanması hedefleniyor. Proje kapsamında, açılacak atölye ile öğrencilere teorik ve pratiğe yönelik eğitimler verilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Modoko Yönetim Kurulu Başkanı Koray Çalışkan, işbirliği ile öğrencilerin sektörle iyi ilişkiler kuracağını belirterek, "Doğuş Üniversitesi’nde ilgili bölümlerde, firmalarımıza sektörel sertifika programları düzenleyeceğiz. Öğrencilerin Modoko'da staj yapmalarını da sağlayacağız. Böylece öğrenciler, sektörle hem içli dışlı olacak hem de okul sonrasında çalışma yerleri hazır olacak. Projenin, uzun vadede ülkemizin kalkınmasına faydası olacağını düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.