İstanbul Ümraniye’de faaliyetlerini sürdürmekte olan, Marmara - Der Başkanı Günay İşeri ile derneğin çalışmaları hakkında konuştuk. Günay İşeri;  “Dernek olarak, Kur’an neslinin inşası için, bütün imkânlarımızı seferber etmeliyiz.” açıklamasında bulundu.
Öncelikle şu sorudan başlamak istiyorum.  Marmara Derneği ne zaman kuruldu, kuruluş gayesi hakkında bize bilgi verir misiniz?
Derneğimiz;  “Marmara İlim Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Sosyal Dayanışma Derneği” ismiyle 2011 yılında kuruldu. Kısa adı Marmara-Der’dir.  Derneğimizin kuruluş gayesi şudur: Toplumda oluşan maddi ve manevi sıkıntıları üye ve gönüllülerimizle, gücümüzün yettiği oranda onarmaya çalışmaktır.  Bu konuda karınca kararınca çalışmalarımızı, gayretli bir şekilde sürdürmekteyiz. 
Marmara Derneği’nde ne gibi faaliyetler var. Biraz bize faaliyetlerinizden söz eder misiniz? 
Bulunduğumuz toplumun daha iyi bir yere gelmesi konusunda birçok faaliyetler yapmaktayız. Kısaca faaliyetlerimizi şu başlıklar altında toplayabiliriz. 
1- Eğitime destek faaliyetleri. 
2- Yardım faaliyetleri. 
3- Sosyal faaliyetler. 
4- STK’larla ortak proje çalışmaları. Bu, gibi konularda faaliyetlerimiz vardır.
Peki, Marmara Derneği’nin Misyonu ve vizyonu nedir?
 Misyonumuz: İslam’ın dini, ahlaki, sosyal ve kültürel alanda yozlaşmaya uğra dığı günümüz dünyasında, İslam’ı gerçek hüvviyetine kavuşturmak için çalışmalar yapmak. Bu anlamda; başta çevremiz, sonrada tüm insanlık muhatap kitlemizdir. Amacımız peygamberin yitik ümmetini bulmak ve onları selametli olan sıratı müstakime ulaştırmaya çalışmaktır. 
Vizyonumuz: Kur’an nesli bir toplumu, inşa etmek için, var olan bütün imkânları seferber etmekle beraber, toplumda birlik ve beraberliği perçinleştirmektir. Zamanın kardeşlik zamanı olduğunu deklere ediyoruz. 
Sizinde bildiğiniz gibi İslam’a hizmet eden birçok dernek mevcut. Derneğinizin, diğer derneklerle ortak çalışmaları oluyor mu? 
Derneğimiz birçok platformun üyesidir. Bunların başında yüzlerce derneği bünyesinde barındıran Peygamber Sevdalıları Platformu gelmektedir. Peygamber efendimizin anlaşılması için her yıl umre ödüllü siyer sınavı yapar. Yüzlerce yerlerde yüz binlerin katıldığı mevlit etkinlikleri düzenler. Bunun yanı sıra MİNHAP (Marmara İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu), Umut Kervanı Yardım platformu ki; Umut kervanıda yardım hususunda önde gelen bir kuruluştur. Özgür Kudüs Platformu ve TESSEP (Tesettür Seferberliği Platformu) üyesi olan derneğimiz birçok kardeş dernekle beraber ortak çalışmalara imza atmaktadır. Konu İslam coğrafyası, Müslümanlar ve Allah rızası olunca, kardeş Sivil Toplum Kuruluşlarıyla birlikte derneğimiz her zaman ön saflarda çalışmalar içerisinde yer almaktadır.
Hanımlarla ilgili çalışmalarınız var mı?
Derneğimiz bünyesinde faaliyet gösteren, “Hanımlar Komisyonu” Salı günleri kadınlara yönelik olarak sohbetler düzenlemekte. Çocuk eğitimi, Tefsir, Siyer, İslam Ahlakı ve adabı konulu sohbetlere, çevreden birçok hanım kardeşimiz katılmakta. Bunun yanında Hanımlar Komisyonu her ay kermes düzenleyerek gelirini mağdur olan öğrencilerin ihtiyaçlarına harcamaktadır.  Dernek olarak hanım kardeşlerimizin yapmış olduğu çalışmaları önemsiyoruz. 
Çocuklara yönelik çalışmalarınız var mı?
İslam dini çocuklara çok önem vermektedir. Ağacı yaşken eğmek gerekir. Çocuk; her Müslüman’ın üzerinde özellikle durması ve çalışma yapması gereken bir alandır. Bizde dernek olarak Eğitim Komisyonu çalışmalarımızda çocuklara yönelik eğitim ve ahlak seferberliğimiz devam etmektedir. Yozlaşan toplumda çocuklarımızı küfrün ve nifakın pençelerine bırakmamak adına büyük bir çabanın içerisindeyiz. Derneğimizin bünyesinde Sıbyan Kursumuzla; çocuklarımıza okul öncesi eğitim ve İslami Eğitim vermektedir. Bunun yanı sıra İlköğretim ve Lise çağındaki çocuklara da okul derslerinde yardımcı olmaktayız. Onları gelecek nesle imanlı gençlik olarak yetiştirmek için Üniversiteli kardeşlerimizle beraber, onlara yönelik İslami tebliğ, itikad ve iman sohbetleri ile örnek nesil profili oluşturmayı hedefliyoruz.
Toplum olarak gençlerimiz için neler yapabiliriz. Dernek olarak gençlere yönelik projeleriniz var mı?
Toplumu oluşturan bireylerin çoğunluğunu gençler oluşturmaktadır. Bu nedenle gençler birçok şer güçlerinin iştahını kabartmaktadır. Maalesef bizlerin de yeteri derecede çalışmayışımız yaşanan sıkıntılara bizi de ortak edecektir. Rasulullah (s.a.s.)’ın ilk sahabeleri hep gençlerden oluşmaktaydı. Sadece birkaç sahabe 40 yaş üzeriydi. Bu minvalde hareket edip gençlerin İslam dininin koruyucusu olduğu ve efendimizin yanında mücadele ettiğini idrak ettirirsek gençler özlerini daha rahat bulacaklardır. 
Marmara Derneğine herkes üye olabiliyor mu? Üye olmak için ya da çalışmalarından haberdar olmak için vatandaşlar ne yapmalı?
Tüzüğümüzde belirtilen şartlara haiz olan herkes üye olabilir. Seminerlerimiz Cuma günleri düzenli bir şekilde devam etmektedir. Çalışmalardan haberdar olmak isteyenlerin seminerlere katılması yeterlidir. Ayrı bütün vatandaşlarımızı bu vesile ile Ümraniye’de dernek binamıza bekleriz. Sitemizden adresimize ulaşmaları mümkündür: www.marmarader.com
Son olarak çalışmalarınızla ilgili neler söylemek istersiniz?
Öncelikle bize vakit ayırdığınız için teşekkür ediyorum. Bizler; İslam ümmetinin selameti için çalışan tüm sivil toplum kuruluşu oluşumlarla devamlı ve düzenli bir şekilde irtibat halinde olup faydalı işler yapmaya çalışıyoruz. Şuna inanıyoruz ki bütün Müslümanların İslam ümmeti adına beraber yapabilecekleri birçok iş vardır.  Önemli olan bu konuda Allah’ın rızasını gözetmektir. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın.